Nieuws - 11 december 2018   9:14 Olympische Winterspelen van 2026 komen sowieso naar Europa

Door:

De exacte locatie is nog steeds niet bekend, maar wat we wel zeker weten is dat we geen gigantisch eind hoeven te reizen. De Winterspelen van 2026 komen sowieso naar West Europa! 

Er waren nog een aantal gebieden in de strijd voor de Winterspelen van 2026, maar stuk voor stuk zijn ze allemaal uit de race gestapt. Ondertussen zijn er weinig opties meer over en ook de laatste optie buiten Europa is nu weggevallen. Het Canadese Calgary heeft na een referendum de stekker uit het project getrokken. Dit in navolging van onder andere Innsbruck en Graz in Oostenrijk èn het Zwitserse Sion.

De enige overgebleven bids zijn die van het Zweedse Stockholm en het gecombineerde bid van Milaan en Cortina d’Ampezzo in Italië, waarmee we dus verzekerd zijn van een Europese variant van de Winterspelen. Het is voor het eerst sinds de Olympische Winterspelen van 2006 in het Italiaanse Turijn dat Europa de Winterspelen mag gaan organiseren.

Overigens is het opmerkelijk dat zoveel steden uitgestapt zijn, nog voordat de ‘grote’ bid-rondes zijn gestart. Normaal gesproken vallen locaties af doordat ze niet door de screening van het IOC komen, in plaats daarvan haken de locaties nu vooral af door gebrek financiële en politieke steun voor de projecten. Het is tekenend voor de huidige staat van de Olympische Spelen, die na de Spelen van 2014 in Sochi de stempel hebben gekregen van een bizar dure ‘geldverkwisting’ door het prijskaartje van ongeveer 51 miljard.

De uiteindelijke beslissing tussen deze twee locaties zal tijdens het IOC congres op 23 juni 2019 gekozen worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws