Nieuws - 21 december 2021   18:23 Omicron stress in Oostenrijk: Kerstvakantie niet mogelijk, deelstaten verdeeld

Door:

Terwijl eerder vandaag Nederland als hoog-risico gebied aangemerkt werd en de vliegtickets met mach-10 verkocht werden, is de Omicron stress alleen maar aan het toenemen. Oostenrijkse deelstaten zijn verdeeld over wat er komen gaat! 

Eerder dit jaar heeft Oostenrijk laten weten dat de deelstaten van het land meer mogelijkheden krijgen om zelf de regels te bepalen, maar of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is de vraag. Eerder vandaag kondigde de Oostenrijkse staat aan dat enkele landen nu officieel hoog-risico gebied zijn, waaronder Nederland, wat betekent dat je vanaf vrijdag bij aankomst tien dagen in quarantaine moet. Doei wintersportvakantie!

Anyway, morgen zal de Oostenrijkse regering om de tafel gaan met de deelstaten om koers te bepalen voor de komende weken, specifiek met het oog op de Omicron variant. De grote vraag is alleen of er ook daadwerkelijk nieuwe maatregelen voor Oostenrijk gaan komen, daar lijken de gouverneurs van de deelstaten het nog niet over eens te zijn.

Deelstaten

Zo stelt de gouverneur van Vorarlberg, Markus Wallner, dat aanscherping van de maatregelen zeker geen item zal zijn tijdens dit gesprek en dat de focus moet liggen op de capaciteit in de ziekenhuizen. Günther Platter, gouverneur van Tirol, stelt echter dat nieuwe maatregelen wel degelijk op tafel kunnen komen, maar spreekt ook van een mogelijke ‘lichtelijke aanscherping’ van wat er nu al actief is in het land. Platter is bovendien de grootste voorstander van landelijke maatregelen, ten opzichte van lokale verschillen.

De gouverneur van Opper-Oostenrijk Thomas Stelzer ziet het weer minder hoopvol in en kijkt naar onder andere Nederland, waar hij stelt dat de Omicron variant snel om zich heen grijpt en dat aanscherpen absoluut nodig is op landelijk niveau. “De delta variant stopte niet bij de landsgrenzen, Omicron waarschijnlijk nog minder”, aldus Stelzer tegenover de Tiroler Tageszeitung.

Mogelijke maatregelen

Wat er dan aan mogelijke maatregelen zou gaan komen is allerminst duidelijk. Oostenrijk heeft op dit moment vrijwel alle maatregelen, behalve lockdown-achtige regels, al actief en veel ruimte om aan te scherpen lijkt er dan ook niet te zijn, anders dan het wederom sluiten van specifieke locaties. Een persconferentie is nog niet aangekondigd, maar die zal hoe dan ook ongetwijfeld volgen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws