Nieuws - 11 december 2018   19:18 Onbekende man: “Ik zat in gecrashte skigondel Hochzillertal”

Door:

Een bijzonder vreemd verhaal uit Oostenrijk is vandaag bij ons binnen gekomen. Iemand claimt namelijk dat hij ten tijde van het ongeluk met de gondels in Hochzillertal nog in de skilift zat! 

Volgens de officiële berichtgeving die Hochzillertal zelf heeft gedaan, zou de skilift ten tijde van de crash die de inmiddels welbekende gondelspaghetti opleverde volledig leeg moeten zijn. Een onbekende man betwist dit nu en zegt dat hij ten tijde van het ongeluk nog in de skilift zat. Hochzillertal gaf bij ieder bericht aan dat er nooit gevaar voor passagiers is geweest, maar dat ligt mogelijk toch een beetje anders.

“Een paar gondels voor ons waaide de wind zo hard, dat de ski’s uit de houders vielen. De situatie was echt niet zo veilig als de berichtgeving doet voorkomen”, aldus een onbekende man tegen de Tiroler Tageszeitung. De man, die verder anoniem wilt blijven, zegt dat hij niet in een van de gondels zat die vastliep tegen de liftpaal, maar dat de skilift alles behalve leeg is geweest.

Meerdere passagiers

Volgens deze man kon de gondel waar hij in zat nog net het bergstation bereiken, maar zaten er ook nog mensen in de gondel na de zijne. Zij zouden door half geopende deuren gesprongen moeten zijn omdat de lift stilviel na het vastlopen van de gecrashte gondels.

Als dit waar is, dan klopt de berichtgeving van het liftbedrijf dus niet. De Tiroler Tageszeitung heeft navraag gedaan bij het liftbedrijf, maar zij hebben nogmaals gezegd dat er ten tijde van het ongeluk niemand meer in de lift zat en dat er dus ook geen gevaar was voor inzittenden.

Een vreemd verhaal is het in ieder geval wel en aangezien de man anoniem wilt blijven, is het ook erg moeilijk om zijn verhaal te kunnen bevestigen. Als zijn verhaal klopt, dan moeten er nog meer inzittenden zijn geweest die dit mogelijk kunnen bevestigen.

Oorzaak

Overigens is wel bekend dat er geen technische problemen zijn geweest bij de lift die voor deze problemen hebben gezorgd. De systemen die aanwezig zijn hebben volledig volgens ontwerp gefunctioneerd aangezien er geen systemen zijn die de liften laten stoppen wanneer ze vastlopen. Pas wanneer er een ongewone hoeveelheid spanning op de kabel komt te staan schakelt het systeem zich uit.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws