Nieuws - 12 januari 2020   13:28 Onderzoek: Gemiddeld ski-ongeval kost in totaal 31.000 euro

Door:

Een ongelukje in de sneeuw? Gemiddeld gezien zijn het de duurste sport-gerelateerde ongevallen ter wereld. Gemiddeld lopen de totale kosten op tot zo’n €31.000! 

Even op je plaat gaan in de sneeuw? Kan pijnlijk zijn, voor zowel je lichaam als je ego. Maar goed, schade aan je ego is moeilijk in kosten uit te drukken, de rest kan je behoorlijk goed uitrekenen en die kosten zijn blijkbaar behoorlijk hoog.

Letsel

Het Oostenrijkse Kuratorium für Verkehrssicherheit heeft onderzoek gedaan naar de kosten die voortkomen uit ongevallen op de piste, waarbij alle economische factoren meegenomen worden. Er wordt dus gekeken naar onder andere de inzet van de reddingsdienst en alles wat daar bij komt kijken, maar het grootste gedeelte zit ‘m toch in de nasleep van het opgelopen letsel.

Gebroken botten, gescheurde pezen, kapotte kniebanden, dat zijn de meest voorkomende soorten letsel na een ongeval. En hoewel er dan doorgaans niet lang in het ziekenhuis gewerkt moet worden, heeft het wel gevolgen voor de aanwezigheid op bijvoorbeeld het werk, waardoor de economische schade erg hoog ligt.

Kostenpost

De totale kostenpost loopt daarmee op tot een gemiddelde van €31.000, de voor een deel gedekt wordt door de verzekering of uiteindelijk voor de kosten van de werkgever komt. Voor de Oostenrijkers zelf betekent het dat er in een jaar tijd €791 miljoen aan kosten naar boven komen door alle ongevallen die ze mee maken in de sneeuw.

Hoe groot de exacte kostenpost is voor de Nederlanders is niet bekend gemaakt door de Oostenrijkse organisatie, maar de kans is groot dat dit vele malen hoger ligt aangezien er regelmatig voor vervangend vervoer gezorgd moet worden. En dat is niet goedkoop!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws