Nieuws - 10 december 2018   15:56 Onderzoek naar gondelcrash Hochzillertal in volle gang

Door:

Nu de storm een beetje gezakt is, kan er eindelijk serieus onderzoek gedaan worden naar de gondels die gisteren zijn gecrasht in Hochzillertal. De eerste conclusie is niet heel erg positief voor het skigebied! 

De Wimbachexpress, een gloednieuwe 10-persoonsgondel in het Oostenrijkse Hochzillertal, liep gisteren ineens vast met vijf gondels die tegen elkaar wisten te crashen. Staat er niet heel lekker op en normaal gesproken horen dergelijke ongelukken ook echt niet te ontstaan. Toch is het wel voorgekomen en nu is het natuurlijk tijd voor een serieus onderzoek.

Uit dat onderzoek is gebleken dat de veiligheidssystemen waarschijnlijk niet helemaal op en top hebben gefunctioneerd, normaal gesproken hoort het namelijk niet voor te kunnen komen dat de gondels zo finaal vast lopen. Gelukkig zat er niemand in de lift ten tijde van het ongeval, maar als dat wel het geval zou zijn dan had het heel naar af kunnen lopen.

De voorlopige conclusie is dat één gondel door de harde wind naar de zijkant werd geblazen en daardoor tegen de liftpaal bleef hangen. Vervolgens stopte de lift niet en kon de boel blijkbaar gewoon door blijven draaien. De gondel moet dan ook los zijn gekomen van de kabel, anders kan een dergelijk ongeval nooit voort komen. Nog eens vier gondels liepen vervolgens tegen de vast hangende gondel aan en ook toen zijn de veiligheidssystemen niet in werking getreden.

Waarom de noodstop niet aangeslagen is tijdens dit ongeval is voorlopig nog een raadsel, daarvoor zal het Oostenrijkse Ministerie van Transport nog meer onderzoek moeten gaan verrichten. Aangezien het om een gloednieuwe gondel gaat, kan de impact daarvan toch wel behoorlijk zijn. Als blijkt dat er structurele problemen in het gondelontwerp zitten, dan kan dat grote gevolgen hebben voor nog veel meer skigebieden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws