Nieuws - 30 maart 2019   14:43 Onderzoek: Oostenrijk draait min bezoekers januari en februari

Door:

Ai. Die bizarre sneeuwval aan het begin van het seizoen heeft z’n sporen achter gelaten. Er zijn minder vakantiegangers gemeten in Oostenrijk! 

Het Oostenrijkse bureau voor statistieken heeft deze cijfers afgelopen donderdag bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat er toch wel een min is gemeten in de belangrijkste periode voor de Oostenrijkse sneeuw met in januari een totale min van 1,7% en in februari van 2,4%.

Gelukkig voor Oostenrijk is het hele seizoen daarmee nog niet uitgelopen op een drama. In de periode november/december hebben ze namelijk een plus van 8% kunnen draaien, waardoor het totale percentage bezoekers over de gehele periode van november tot nu uitdraait op een plus van 2,3%.

Oorzaak

De oorzaak is in ieder geval wel aardig duidelijk. De bizarre sneeuwval en de bijbehorende chaos hebben ervoor gezorgd dat er minder mensen richting de Alpen zijn gegaan in januari en dit heeft ook z’n effect gehad op de februari maanden. Daarnaast zou de daling ook te maken hebben met het verschuiven van traditionele vakantieweken naar bijvoorbeeld vaker weekendjes weg en latere vakanties in bijvoorbeeld maart.

De grootste klap is overigens gevallen in Tirol en Vorarlberg, waar respectievelijk een min van 1,5% en 2% gemeten tussen november en februari plaats heeft gevonden. In totaal zijn er deze winter 3,7% minder Nederlanders naar Oostenrijk gegaan, met een totaal aantal van ongeveer 821.000 man, al zijn de Nederlandse gasten deze winter gemiddeld gezien wel langer in de sneeuw gebleven.

Hetzelfde geldt voor de Duitsers, waar een kleine min van 0,2% gemeten is. Uit Zwitserland en Liechtenstein was een min van 1,4% te meten en aangezien de Duitsers, Nederlanders en Zwitsers doorgaans de grootste bezoekersgroepen zijn hoef je geen genie te zijn om conclusies te trekken!

Groeimarkten

Ook zijn er overigens nog wel groeimarkten in Oostenrijk gemeten. De Britten waren met een plus van 6,6% sterker vertegenwoordigd en uit Tsjechië was zelfs een plus van 10% te meten. Maar goed, niet genoeg dus om voor januari en februari ook voor een bezoekersplus te zorgen. Teveel sneeuw is dus óók niet goed!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws