Nieuws - 7 januari 2018   12:29 Onderzoek: ‘Wintersporters drinken veel te veel alcohol’

Door:

Een onderzoek in de categorie ‘no shit’! Zouden ze er ook meteen achter zijn gekomen dat sneeuw wit is? Anyway, er is dus nu in kaart gebracht hoeveel er gezopen wordt tijdens de wintersport! 

De hele dag op je ski’s of snowboard staan, dat moet natuurlijk wel afgesloten worden met een pilsje! En ja, dat ene pilsje blijft nooit bij een enkel pilsje. Maar hoeveel wordt er dan gezopen? Nou, veel.

Het onderzoek heeft de wintersporters gecategoriseerd in een paar groepen en daaruit blijkt dat er een hele grote groep is die gemiddeld gezien 15 standaard ‘units’ alcohol weg drinkt per dag in de sneeuw! En eerlijk is eerlijk, daar zit je sneller aan dan je denkt. Een gemiddelde halve liter bier is al bijna twee units en dan komen de jägerbombs en het vliegend hert daar nog bovenop. Ja, zo haal je die 15 wel zonder problemen!

De wintersporter die alcohol drinkt op vakantie, tikt gemiddeld zo’n 105 units weg per vakantie en dat klinkt heel veel, maar dit zijn alles bij elkaar ongeveer 70 biertjes of iets meer dan 50 glazen wijn. In een weekje wintersporten zit je daar natuurlijk heel snel aan als je iedere dag een paar drankjes wegtikt.

Tussentijds drinken

Het onderzoek is uitgevoerd door een Brits instituut en zij hebben ook gevraagd naar het alcoholgebruik tijdens het wintersporten zelf. 26% van de mensen gaf aan dat een drankje tussen het skiën door prima kan en juist zorgt voor betere wintersport skills omdat het scherpe randje er vanaf is. En dat terwijl 51% juist van mening is dat je helemaal niet moet drinken tussen het skiën of snowboarden door en het juist moet bewaren voor de aprés-ski.

Zo’n onderzoek is niet compleet zonder een advies natuurlijk. Ze kaarten aan dat de geadviseerde maximale hoeveelheid per week neerkomt op 14 units en daar zitten de wintersporters dus dik overheen. Ook zeggen ze dat alcohol en skiën of snowboarden erg gevaarlijk kan zijn, omdat het de reactie tijd beïnvloedt waardoor er weer zware crashes kunnen ontstaan. Ahja, zolang je de drank maar bij de aprés-ski laat moeten we er ook niet te hard over na blijven denken. Aber scheiss drauf!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws