Nieuws - 26 januari 2021   14:28 Onderzoek: “Wintersportfoto’s zorgen voor succes op Tinder”

Door:

Ben je ernstig op zoek naar iemand om deze lockdown mee door te komen en ben je volop aan het swipen? Trek dan het blik met wintersportfoto’s maar open. Volgens een onderzoek doen de wintersportfoto’s het doorgaans het beste op Tinder! 

Een onderzoek om te achterhalen wat nu de beste Tinderfoto is werd, wonderbaarlijk genoeg, uitgevoerd door de reisorganisatie Club Med. Blijkbaar willen ook zij dat je de eerstvolgende keer niet alleen voor jezelf, maar ook voor een partner boekt! Ze hebben daarom Tinderprofielen laten scoren met foto’s in allerlei verschillende categorieën, om te achterhalen wat nu de beste foto is om te plaatsen en zoveel mogelijk matches binnen te harken.

Club Med heeft daarvoor vooral naar verschillende vakantieactiviteiten gekeken (logisch) en daaruit kwam dus naar voren dat de meeste singles ski- of snowboardfoto’s het beste scoren. Meer dan de helft van de ondervraagden vonden de wintersportfoto’s het meest aantrekkelijk en zouden dus naar rechts swipen.

Verschillen per groep

Op de tweede plek in het onderzoek kwam de ‘beach bum’ foto, die beduidend minder scoort dan de wintersportvariant. Oftewel, je hoeft echt geen zomerlichaam te hebben om te scoren op Tinder, ook je wintervachtje kan je prima naar succes sturen met je geswipe. Andere populaire categorieën van foto’s waren chauffeur, foodie, sightseeing, hiken, skydiven, surfen en yoga. Doe er je voordeel mee!

Uiteraard zitten er wel wat verschillen per swipende doelgroep. Heteromannen swipen het meeste naar rechts op wintersportfoto’s, waar heterovrouwen toch een lichte voorkeur hebben voor een foto waarop te zien is dat je een dierenliefhebber bent. Homoseksuele mannen swipen iets meer naar rechts op de beach bum foto’s, waar homoseksuele vrouwen dan wél weer de wintersportshots superhoog hebben staan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws