Nieuws - 23 mei 2021   15:10 Ongeval met kabelbaan in Italië: 9 mensen overleden

Door:

Bizar nieuws uit Italië. Een kabelbaan bij Lago Maggiore is naar beneden gevallen en tot dusver zijn er zeker negen mensen overleden.

Het ongeval gebeurde vandaag rond 13.00 uur, op de kabelbaan Streso-Alpino-Mottarone. Deze kabelbaan bedient geen skigebied, maar brengt mensen van Lago Maggiore naar de top van de Mottarone, vanwaar je een uitzicht over het meer hebt.

Wat er is mis gegaan is nog onduidelijk. De cabine stortte naar beneden vanaf het hoogste punt, op ongeveer 1.500 meter hoogte.

Autoriteiten in Italië hebben bekend gemaakt dat er minimaal negen personen zijn overleden, daarnaast zijn er nog eens drie personen naar het ziekenhuis gebracht, waaronder twee kinderen die in kritieke toestand verkeren.

Hoeveel gewonden er verder nog zijn is niet te zeggen op dit moment. De cabine ligt in het bosrijke gebied dat moeilijk begaanbaar is. De reddingswerkers zijn groots uitgerukt en kammen het bosgebied nu volledig uit.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Het is versoepelingsweekend! Eindelijk mag het een en ander weer en dat werd hoog tijd. Tijd om het weekend af te sluiten met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws