Nieuws - 16 maart 2020   10:30 Ook de Verenigde Staten volgt: Vail en Alterra sluiten alle aangesloten gebieden

Door:

Terwijl in Europa alle skigebieden al gesloten zijn, volgt de Verenigde Staten deze maatregel nu ook. Per direct zijn alle skigebieden van Alterra Mountain Company en Vail Resorts gesloten! 

De maatregelen is gisteren ingegaan en geldt voor onbepaalde tijd. Alle diensten die onder de liftbedrijven vallen zijn direct afgesloten. Deze maatregel is niet ingeschoten door de overheid, maar is de keuze van de bedrijven zelf om de impact van het coronavirus hopelijk te kunnen verkleinen.

Alterra sluit all 15 gebieden en ook de CMH heliski operaties in het Canadese British Columbia. Hoe het verder gaat verlopen met deze skigebieden en of de bezoekers geld terug kunnen krijgen is nog niet bekend, dit zal pas op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Vail & Epic Pass

Alle skigebieden die aangesloten zijn bij de Epic Pass zijn ook per direct gesloten. Vail Resorts pakt het iets minder streng aan en heeft aangekondigd dat deze gebieden tot 22 maart gesloten blijven, al is de kans groot dat deze maatregelen langer door lopen.

Vail heeft ook direct een statement gemaakt voor de mensen die een Epic Pass hebben gekocht. Zij geven aan dat kopers van zo’n pas in principe geen geld terug kunnen krijgen vanwege het beleid en dat de pas ook niet overdraagbaar is naar volgende seizoenen, maar mogelijk dat ze daar toch op terug gaan komen. “We bekijken ons beleid en de komende dagen gaan wij gebruiken om de situatie verder in te schatten. Er komt in de komende weken een reactie”, aldus Vail Resorts.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

WTF

18 oktober 2020

Zondag WTF #401

Een week dichterbij de winter en nog steeds dezelfde ellende. Anyway, tijd voor een beetje chillmode en een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws