Nieuws - 1 april 2015   12:14 Ook de wintersportbranche doet aan 1 april

Door:

Ben jij vandaag al goed in de zeik genomen? De wintersportbranche heeft in ieder geval zijn best gedaan en ze hebben de nodige grappen in elkaar weten te draaien, wij hebben ze voor je opgezocht! Update: we hebben er nog een paar gevonden!

Caribische Ski Cruise

De Britse touroperator Iglu Ski kwam met het nieuws naar buiten dat ze nu ook cruises aan gaan bieden naast de normale wintersportvakanties! En dat cruiseschip heeft natuurlijk een kunstmatige skipiste op zijn dak, zodat je kan skiën terwijl je door het Caribisch gebied aan het varen bent.

1 April

“Wij hebben een uniek vakantieconcept bedacht voor onze loyale klanten om skiën en cruisen te combineren. De Iglucruise heeft een skipiste van 150 meter op het top dek en onderaan de piste is een hot tub en après-ski bar te vinden. Ski en schoenen verhuur zit bij de prijs inbegrepen,” aldus het bericht van Iglu Ski. De dresscode voor deze skicruise is casual maar beanies zijn niet toegestaan in het restaurant. De après-ski bar beschikt in ieder geval over schnapps en gluhwein. Man, was het maar waar!

Verboden te zitten

Ski-buzz kwam vandaag met een artikel dat meerdere skigebieden vanaf nu de zogenaamde ‘no-sitting-zones’ gaan toepassen om zittende snowboarders te voorkomen. Een vak met dubbele gele lijnen moet er dan voor zorgen dat luie snowboarders niet meer op de piste gaan zitten en als ze het wel doen worden van ze de berg afgeknikkerd!

Het artikel ging als volgt: “We weten allemaal dat snowboarders graag willen zitten, maar dat dit een grote irritatie is voor alle anderen op de piste. Het is hoog tijd dat deze luie snowboarders een keer een run afmaken voordat ze een pauze nodig hebben, aldus de SAB (Skiers against Snowboarders). We moeten al uren wachten voordat ze eindelijk hun bindingen om gedaan hebben en dan moeten ze ook nog eens iedere 10 minuten gaan zitten. Als het aan ons ligt, zouden ze helemaal van de berg geweerd moeten worden.”

1 April

“De LPS (League for the Protection of Snowboarders) was er niet blij mee en claime: Wow man, dat is niet cool! Soms moeten we gewoon even een pauze nemen omdat onze moves te ziek zijn en onze oncomfortable schoenen moeten iedere run minstens 3 tot 4 keer bijgesteld worden. In Noord Amerika gaan ze speciale ‘sitting’ pistes maken, met grote sneeuwvlaktes waar snowboarders kunnen zitten, blikjes Red Bull kunnen drinken en hun volgende funpark trip kunnen plannen.”

Last Frontier Hot Air Balloon Skiing

De beste grap van allemaal? Last Frontier Heli Skiing die luchtballon ritjes gaat verkopen! Als je keiharde poeder wilt skiën stap je in het vervolg niet meer in de heli, maar in een luchtballon. Zo’n luchtballen heeft namelijk heel wat voordelen ten opzichte van een heli! Je hebt bijvoorbeeld geen kerosine meer nodig waardoor het beter voor het mileu is en ze zijn bijna geruisloos waardoor de wilde dieren niet meer schrikken.

1 April 1 April

Zo’n ritje voegt ook nog eens een avontuur elementje aan je poedertrip toe, omdat je geen idee hebt waar je daadwerkelijk terecht komt! Zo’n luchtballon wordt meegevoerd door de wind dus je komt altijd op onbekende plekken terecht. Gewoon instappen en je ziet wel waar je terecht komt!

Ben jij nog awesome 1 april grappen tegen gekomen vandaag? Laat het ons weten via de mail, Facebook of Twitter!

Update: Vail Resorts koopt Jackson Hole

We hebben er nog twee weten te vinden! Teton Gravity Research heeft laten weten dat Vail Resorts nu ook nog eens Jackson Hole op gaat kopen en vanaf volgende week grote wijzigingen door gaat voeren.

“Jackson Hole is op dit moment nog niet aantrekkelijk genoeg voor de echt rijke wintersporter en daar moet nodig wat aan gebeuren. Corbet’s Couloir wordt bijvoorbeeld volledig aangepakt zodat het straks geen off-piste run meer is, maar een hele soepele blauwe piste. Ook gaan er heel wat Starbucks locaties bijkomen, zijn er plannen voor een Ferrari dealer en worden er restaurants en café’s van beroemdheden geopend op de piste.’

1 April

 

Halldór Helgason maakt ‘s werelds eerste quad flip

Jaja, de triples vliegen je tegenwoordig om de oren maar Halldór gooit er nog een schepje bovenop! Hij heeft ‘s werelds allereerste quadruple flip neer weten te zetten op zijn snowboard, maar helaas is het laatste shot van de video op mysterieuze wijze zoek geraakt…

Congratulations @hhelgason landing the first quadruple cork!!! #SexualSnowboarding #QuadCork #ThisJustHappened

Posted by TransWorld SNOWboarding on woensdag 1 april 2015

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws