Nieuws - 18 mei 2019   13:16 Ook Hochkar en Dachstein openen skigebied dit weekend

Door:

Niet alleen Turracher Höhe laat de boel weer draaien, nog twee Oostenrijkse skigebieden hebben besloten om het zaakje te laten draaien. Hochkar en Dachstein West zijn geopend! 

Hochkar

De sneeuwval heeft er voor gezorgd dat ze in Hochkar meer dan genoeg sneeuw hebben om te kunnen draaien en daar moeten ze ook gebruik van maken, toch?

Net als in Turracher Höhe gaat ook dit gebied alles helemaal gratis doen. Alleen op zaterdag en zondag kan je kosteloos de pistes op en hoewel er niet heel veel pistes beschikbaar zijn, is het behoorlijk uniek te noemen dat zó laat in mei nog geskied kan worden in zulke laag gelegen gebieden.

De boel draait gewoon volgens het oude schema en dus kan je vandaag en morgen heel de dag op de pistes staan. Met 150cm op de berg en zo’n 80 in het dal zit het met de kwaliteit dus wel goed!

Dachstein West

Ook Dachstein West doet mee met de wintersportgekte die nu nog heerst in Oostenrijk. Tussen 9 uur en 3 uur ‘s middags gaat de stoeltjeslift Törleck draaien en dan kan je op de pistes rondom deze lift helemaal je gang gaan. Ook de twee bergrestaurants rondom deze pistes zijn geopend.

Dachstein kan er nu uiteraard ook niet mee wegkomen om geld te vragen voor een liftpas en dat doen ze dan uiteraard ook niet! Ook dit gebied draait de boel helemaal gratis.

Oftewel, als je nog een kans zoekt om snel een paar poedermeters te pakken? Gas erop naar Oostenrijk en pak nog een paar meters! Na dit weekend is de kans groot dat het écht helemaal klaar is, op de gletsjergebieden na, aangezien de medewerkers er nu simpelweg niet zijn. Oftewel, de boel draaien wordt erg lastig en daarom zie je ook een beperkt aantal liften die nu kunnen draaien. Maar hey! Je kan nog wel even je meters maken!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws