Nieuws - 29 januari 2021   10:16 Ook Max Parrot zegt X Games Aspen 2021 af vanwege coronavirus

Door:

Max Parrot is hiermee de tweede Canadese snowboarder die zich, vanwege het coronavirus, van de X Games Aspen 2021 startlijst heeft laten verwijderen.

De andere atleet heet Mark McMorris. McMorris kwam een paar dagen geleden al naar buiten met het nieuws dat hij corona had en daardoor niet meedeed aan X Games 2021 in Aspen en nu is nummer twee dus aan de beurt. Max Parrot, die eveneens een DNS (Did Not Start -red.) achter z’n naam kreeg tijdens LAAX OPEN 2021, moet daarmee ook de wedstrijd in Aspen Snowmass aan zich voorbij laten gaan.

Max Parrot laat weten dat hij eerst een positieve coronatest heeft gehad, om vierentwintig uur later een negatieve coronatest te krijgen. Verder zou Parrot geen enkele symptomen hebben, maar wilt hij het risico niet nemen. Een derde coronatest was namelijk al onderweg, maar die heeft de meervoudig X Games winnaar dus niet afgewacht. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet mee kan doen aan X Games”, aldus Max Parrot over z’n afmelding. “Maar gezien alles wat er gaande is met de pandemie is dit gewoon de beste beslissing.”

Canada Snowboard liet weten dat dit (eerst positief getest worden, later negatief getest worden) erop kan wijzen dat Parrot al geïnfecteerd was, maar hier dus ondertussen al van genezen is. “Ik heb verschillende discussies gehad met de organisatie van X Games en Health Canada en ook al is de situatie dubbel, we waren het er allemaal over eens dat het beter was voor mij om gewoon thuis te blijven. Voor iedereen z’n veiligheid”, vertelt Max Parrot openlijk.

Hopelijk blijft het bij Max Parrot en Mark McMorris en gaan er niet nog meer Canadezen sneuvelen voordat de wedstrijden van X Games Aspen 2021 zijn verreden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws