Nieuws - 17 februari 2021   16:14 Ook St. Anton sluit skigebied per direct en ‘tot nader bericht’

Door:

Nadat Sölden eerder al besloot om het skigebied te sluiten, zal nu ook St. Anton de boel stil leggen. De maatregelen hakken er te hard in en ze zien het simpelweg niet meer zitten om te blijven draaien! 

Vanaf vandaag, 17 februari, zal St. Anton de skiliften stilzetten en daarmee het skigebied sluiten. Wanneer het gebied weer open gaat is nog niet bekend, daar wil het gebied zich voorlopig ook nog niet aan wagen. Door de sluiting kan er vanaf vandaag niet meer gewintersport worden in St. Anton, St. Cristoph en Stuben.

Net als in Sölden is het nieuwe pakket aan maatregelen de hoofdreden dat St. Anton deze beslissing neemt en dan specifiek één maatregel: de verplichting voor een PCR test. In de Oostenrijkse deelstaat Tirol is het sinds 12 februari verplicht om een negatieve PCR test te laten zien bij het betreden van een skilift, terwijl die test niet ouder mag zijn dan 48 uur. Niet alleen beschikt lang niet iedereen over zo’n recente test, het zorgt ook nog eens voor een gigantische administratieve druk bij de medewerkers van het gebied.

Het verplicht tonen van een negatieve PCR test zorgt ervoor dat er nóg minder mensen naar de skigebieden zullen komen en dus is het financieel niet meer haalbaar om alle liften draaiende te houden.

Alleen Tirol

De maatregelen gelden alleen voor skigebieden die in Tirol liggen en dat is van Ski Arlberg slechts een klein gedeelte. St. Anton, St. Christoph en Stuben vallen onder het Tirolse gedeelte van Ski Arlberg, terwijl Lech, Oberlech, Zürs, Warth en Schröcken in de deelstaat Vorarlberg liggen, waar deze maatregelen niet van kracht zijn. Deze gebieden blijven vooralsnog dan ook gewoon open, uiteraard wel met de nodige maatregelen zoals de verplichting van een FFP2-masker in wachtrijen en skiliften.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws