Nieuws - 10 februari 2020   13:40 Ook storm in Oostenrijk: liften gaan wederom dicht

Door:

Terwijl Nederland net bij is gekomen van de terrorstorm des doods, hangt ‘ie nu vol boven Oostenrijk. Meerdere skiliften zijn al gesloten en meer gaan volgen! 

Waar wij te maken hebben gehad met Chiara, noemen ze het in Oostenrijk net even anders. Daar heet ‘ie Sabine, maar dendert ‘ie ook nog vrolijk door! Hoewel de dag redelijk rustig is begonnen, komt de wind steeds meer op stoom en gaat het alsmaar harder waaien in het Alpengebied.

Die storm gaat gepaard met sneeuwval, maar daar zullen we het later over hebben. De zware storm die vandaag gaat beginnen zorgt er namelijk voor dat er weer skiliften gaan sluiten!

Op hoogte

Vooral op de hogere hoogtes gaan de skigebieden er vandaag flink last van hebben, zo zijn de eerste skiliften inmiddels al gesloten. Stubai heeft z’n volledige gletsjer dicht gegooid en zal de situatie verder in de gaten houden, zo is de kans groot dat ze ook morgen nog dicht moeten blijven door de zware wind.

Sölden heeft 14 liften gesloten en ook daar zijn de hoger gelegen gebieden niet bereikbaar. Op de Hintertuxer Gletsjer zijn al vele liften afgesloten en door de dag heen zullen dat er alleen maar meer worden, ze roepen iedereen op om de borden goed in de gaten te houden en zelf ook de veiligheid te controleren. De Kitzsteinhorn heeft bijna alle liften afgesloten en ook in het Zillertal Arena is de keuze gemaakt om de meeste verbindingsliften dicht te houden.

Dinsdag

Zoals gezegd blijft de storm morgen ook nog actief in het Alpengebied en daar zullen ze dan ook nog steeds de nodige gevolgen van ondervinden. Wanneer je in de bergen zit is het advies dan ook heel duidelijk: controleer de lokale berichten en check voor vertrek of de liften überhaupt open zijn. De kans is groot dat ze het zekere voor het onzekere nemen en d liften dicht laten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws