Nieuws - 24 maart 2022   20:23 Oostenrijk: 3-G terug in de après-ski

Door:

Heb je je QR code verwijderd? Haal ‘m dan maar weer op, je gaat ‘m in Oostenrijk weer nodig hebben. In het uitgaansleven komt de 3-G maatregel weer terug!

De versoepelingen zijn voor de Oostenrijkers waarschijnlijk toch iets te vroeg gekomen, althans dat is hoe ze er zelf naar kijken. Sinds 5 maart zijn bijna alle maatregelen er vanaf in het Alpenland waardoor je dus weer volle bak mag feesten na je afdaling, maar daar gaat weer verandering in komen.

Omdat de Oostenrijkers de aantallen in de ziekenhuizen flink zien groeien, gaan vanaf morgen weer maatregelen ingevoerd worden. Het is nog niet zo streng en rigoureus als dat het was in Oostenrijk, maar je komt niet helemaal meer weg zonder een QR code.

Vanaf morgen gaat de regel worden dat je in een horeca tent waar meer dan 25 mensen aanwezig mogen zijn, je weer een QR code moet laten zien, deze keer via de 3-G regel. Oftewel: gevaccineerd, genezen of getest. Ook komt de mondkapjesplicht deels weer terug, maar op locaties waar je een QR code moet laten zien is dan weer geen mondkapje nodig.

Overigens gaat Oostenrijk ook de quarantaine regels versoepelen, omdat het bedrijfsleven er flink last van heeft. Veel werknemers zitten thuis door de relatief strenge regels, waardoor men er nu voor kiest om de regels verder te versoepelen en de quarantaine in te korten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws