Nieuws - 7 maart 2020   13:40 Oostenrijk begint met koortscontroles op de grens met Italië

Door:

Zojuist heeft Oostenrijk aangekondigd dat ze de controles rondom het coronavirus aan gaan scherpen. Vanaf maandag gaan er grenscontroles uitgevoerd bij de grens met Italië! 

De controles gaan ingericht worden op alle grote grensovergangen tussen Oostenrijk en Italië. Italië geldt als de grootste bron van besmettingen binnen Europa en ook de gevallen in Nederland, komen veelal uit Noord-Italië. Om te voorkomen dat het virus nog verder verspreid kan worden, gaan er nu controles plaatsvinden op de grens.

Tijdens de controles wordt het verkeer deels tegengehouden, worden een aantal korte vragen gesteld om te bepalen waar men geweest is en vervolgens gaat men met meetapparatuur kijken of iemand koortsverschijnselen vertoond.

Selectieve controle

De politie van Oostenrijk heeft aangegeven dat ze geen volledige controle uit gaan voeren en dus niet al het verkeer stil gaan leggen. De controles zullen selectief uitgevoerd gaan worden omdat het niet haalbaar is om iedereen stil te zetten. Het doel is dan ook om aan de ene kant grote risicogevallen zoals grote groepen op te kunnen vangen en ook om meer bewustzijn te creëren bij reizigers over de risico’s.

“Deze bewustzijn willen we genereren om onnodige trips naar risicogebieden te verminderen”, aldus de Oostenrijkse minister.

Twee weken

De controles zijn voorlopig in gang gezet voor de komende twee weken, daarna zal de situatie nogmaals geëvalueerd worden en indien het nodig wordt bevonden, gaan de controles langer door. Komend weekend zal de Oostenrijkse overheid met de verschillende regio’s grensposten in gaan richten en mede daardoor is het nu nog niet duidelijk waar de grenscontroles precies komen te staan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws