Nieuws - 29 december 2020   15:01 Oostenrijk: Clusterbesmetting met coronavirus door stoken van Schnapps

Door:

Je eigen Schnapps stoken is zo Oostenrijks als halve liters bier naar binnen gieten en diezelfde Schnapps vanaf ‘s ochtends vroeg al naar binnen gieten. Het traditionele stoken van Schnapps heeft voor een flinke besmetting gezorgd in Oostenrijkse scholen! 

In het Oostenrijkse Stiermarken is een speciale groep opgericht van directeuren van landbouwscholen en die zoeken elkaar traditiegetrouw nog wel eens op. Zo kunnen ze samen voor een eenduidig beleid zorgen, maar er worden ook nog wel eens wat luchtige activiteiten uitgevoerd. Omdat het stoken van Schnapps normaal gesproken op het programma van de lesactiviteiten staat, maar ze dat dit jaar niet hebben kunnen doen, is de groep van directeuren hier zelf mee aan de slag gegaan.

Hoewel de Oostenrijkse scholen dus dicht zijn, konden de directeuren elkaar wel op zoeken en dit deden ze ook nog eens grotendeels volgens de regels. De ruimte was groot en geventileerd en tijdens het stoken van de drank droegen ze allen mondmaskers om besmettingen te voorkomen. So far, so good. Toch?

Proeverij

Niet helemaal. Het stoken verliep prima zonder al te veel ellende, maar na het stoken moet je natuurlijk je zelfgemaakte brouwsel wel even uitproberen! En laat het daar nu mis gegaan zijn. De glaasjes die gebruikt werden voor het proeven van de Schnapps gingen rond door de groep en daardoor heeft vrijwel iedereen aan hetzelfde glaasje genipt. Dood de alcohol uit de Schnapps het virus dan niet? Blijkbaar niet, of er is dan misschien niet genoeg van het virus in contact gekomen met de alcohol.

Door de rondgang zijn van de zes aanwezigen drie bevestigde gevallen geweest van besmetting van het coronavirus, die vervolgens weer voor verdere besmettingen hebben gezorgd. Hoeveel dit er precies zijn geweest is niet duidelijk, exacte cijfers worden simpelweg niet gegeven vanuit de Oostenrijkse instanties, maar er wordt wel gesproken over een ‘significant aantal’. Levensgevaarlijk, die Schnapps!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws