Nieuws - 14 januari 2022   20:05 ‘Oostenrijk gaat Nederlandse inreisbeperkingen opheffen’

Door:

Officieel is het nog niet, maar dat zou niet lang meer duren. Nederland gaat van de Oostenrijkse ‘virusvariantenlijst’ af, waardoor de inreisbeperkingen minder streng worden! 

Vlak voor de Kerstvakantie kwam de maatregel als donderslag bij heldere hemel. Oostenrijk vond dat Nederland een risico gebied was voor ‘nieuwe virusvarianten’, specifiek de Omicron variant, waarop bij het inreizen het bewijs van een boostershot nodig is én je ook nog eens een geldige PCR test moest hebben.

Nu de wereld een paar weken verder is en omicron de dominante variant is geworden, is er voor Oostenrijk geen specifiek risico meer voor Nederland, anders dan de rest van Europa. Dit zou betekenen dat Nederland van de lijst gehaald zou worden.

De extra strenge inreisbeperkingen gaan daarmee spoedig van tafel. Dit zal reizen naar Oostenrijk een klein beetje makkelijker maken, al moet je nog steeds rekening houden met de geldigheid van je vaccinaties als je geen booster hebt gekregen.

Wanneer de aankondiging precies komt, weten we nog niet zeker. Oostenrijk heeft vaker dergelijke berichten naar buiten gebracht op zaterdag, anders zou het later in de week kunnen gebeuren.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws