Nieuws - 6 oktober 2018   18:32 Oostenrijk: “Geheel verbod op toevoegingen bij sneeuwproductie”

Door:

De Oostenrijkers mogen geen meuk meer door de sneeuwkanonnen blazen in de hoop de sneeuwproductie te veranderen. Een nieuwe wet legt het volledig aan banden! 

Ook sneeuwkanonnen worden onder de loep genomen als het gaat om technologische ontwikkelingen en één van die ontwikkelingen was het toevoegen van stoffen om bij hogere temperaturen ook nog sneeuw te kunnen produceren.

Om heel specifiek te zijn, het gaat vooral om het toevoegen van bacteriën. Bepaalde bacteriën kunnen er voor zorgen dat de sneeuwkanonnen eerder kunnen draaien en er dus meer sneeuw geproduceerd kan worden, maar dit brengt uiteraard een aardige vraag met zich mee. Want wat is het effect op het milieu? Wat doen die bacteriën als ze in het drinkwater terecht komen bijvoorbeeld?

Twijfel

Na een lange periode van gesteggel door gebieden en de regering, wilden ze eerst een onderzoek uitvoeren om de twijfel over de effecten weg te nemen. Dat onderzoek is nog steeds niet uitgevoerd en het Oostenrijkse gebied Seefeld was het wachten een beetje zat. Ze waren van plan om dit seizoen te starten met het gebruik van toevoegingen in het water dat naar de kanonnen gepompt wordt, om de productie te vergroten.

Seefeld wilde beginnen met een eigen onderzoek wat in eerste instantie nog toegestaan werd, maar na een hoop klachten uit allerlei hoeken heeft Seefeld zelf de boel maar stilgezet om gezichtsverlies te voorkomen.

Wetswijziging

Omdat de kans groot is dat de bacteriën zijn weg vinden naar het drinkwater van veel Oostenrijkse dorpen en de impact daarvan alles behalve bekend is, heeft de Oostenrijkse overheid nu een lijn getrokken. Ze hebben een wet aangenomen, waardoor er totaal geen toevoegingen meer zijn toegestaan.

De Oostenrijkse overheid heeft daarmee laten weten dat ze de uitstraling van schone natuur willen behouden en chemische of organische toevoegingen passen daar niet in. Oftewel, er mag écht alleen maar water naar de sneeuwkanonnen stromen. Niks anders!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws