Nieuws - 21 april 2020   17:35 Oostenrijk heft strikte maatregelen op vanaf donderdag

Door:

Goed nieuws uit Oostenrijk, daar is vandaag bekend gemaakt dat de maatregelen die nu nog steeds actief zijn deze week een beetje minder gaan worden. De strenge quarantaine zal opgeheven worden! 

Op dit moment zijn het Paznaundal (Ischgl, Kappl), St. Anton en Sölden nog altijd volledig afgesloten van de buitenwereld vanwege de zware quarantaine maatregelen die in deze dorpen gelden. Eerder werd er al eens gekeken of de maatregelen versoepeld kon worden en dat was destijds niet het geval, maar vandaag is er toch een beslissing genomen.

Het aantal nieuwe infecties in deze regio’s is namelijk dermate afgenomen, dat de totale quarantaine vanaf deze week opgeheven kan worden. Dit betekent dat vanaf donderdag het Paznaundal, St. Anton en Sölden weer bereikbaar zijn voor de Oostenrijkers zelf en dat de mensen die vast zitten in deze gebieden weer kunnen reizen binnen het land.

Dit betekent overigens dat de verdere maatregelen in Oostenrijk verder verminderd gaan worden. Althans, niet in deze week. Daar zal het land nog meerdere weken voor nodig hebben en momenteel mikt Oostenrijk op de maand juli als de periode waarin alles weer volgens redelijk normale omstandigheden door zou kunnen gaan. Op dit moment geldt 15 maart als mogelijke dag dat de restaurants weer voor een deel open mogen gaan, al zal dat nog wel met strenge limieten zijn.

“Ischgl is niet schuldig”

Samen met de persconferentie waarin de versoepeling van de quarantaine aan is gekondigd, heeft de gouverneur van Tirol het statement gemaakt dat Ischgl volgens hem niet schuldig is aan deze coronacrisis. Ischgl ligt al lange tijd onder vuur vanwege de aanpak en dat ze het verspreiden van het virus al langer zouden hebben geweten.

“Deze pandemie is niet begonnen in Ischgl, zij kunnen er ook niks aan doen”, aldus Platter. Alle medewerkers van de overheid zullen een maand nettoloon doneren aan de zorginstanties.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws