Nieuws - 31 oktober 2020   16:40 Oostenrijk: Skigebieden sluiten vanaf dinsdag, horeca ook gesloten

Door:

Ook in Oostenrijk lopen de aantallen coronabesmettingen verder op, waardoor de regering nu nieuwe maatregelen aankondigt. Een volledige lockdown wordt het niet, wel komen er strengere regels! 

Waar Oostenrijk tijdens de eerste golf nog in een volledige lockdown ging, lijkt Oostenrijk dat nu te willen voorkomen. Echter is er wel actie nodig om de verspreiding van het coronavirus te verminderen en daarom komen ze nu met nieuwe maatregelen, die voor de skigebieden een zware klap zullen zijn.

Avondklok

Een van de belangrijkste maatregelen die Oostenrijk zal treffen is het introduceren van een avondklok. Men mag vanaf komende dinsdag, wanneer de maatregelen in gaan, tussen 8 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends niet meer naar buiten, tenzij er gevaar voor eigen leven is, er gezorgd moet worden voor mensen in nood, of er een essentieel beroep uitgeoefend moet worden. Het doel hiervan is om privé feestjes te voorkomen en de sociale bewegingen verder in te dammen, zonder de economie volledig plat te leggen.

Ook zal vanaf dinsdag toegang tot ‘verschillende activiteiten’ verboden zijn. Hieronder vallen onder andere zwembad, spa’s, theaters, bioscopen, sportstudio’s en gokkantoren. Musea en dierentuinen moeten eveneens sluiten, terwijl deze keer de bibliotheken en parken wél open mogen blijven, zij het met strengere maatregelen rondom potentieel contact met andere personen.

Horeca & Sport

Een andere grote maatregel is dat de horeca geen gasten meer mag bedienen, er mag net als in Nederland alleen nog gewerkt worden met afhaalmaaltijden. Ook zullen alle hotels moeten sluiten en alleen de gasten die nog aanwezig zijn kunnen hun geboekte periode uitzitten, maar verder zal geen enkel hotel meer gasten mogen ontvangen.

Wat betreft sport is de Oostenrijkse overheid wel relatief mild. Sporten mogen beoefend worden, echter alleen wanneer dit in de buitenlucht is en er geen fysiek contact is met anderen.

Gesloten liften

Puur volgens deze regels zouden de skigebieden nog mogen draaien, maar omdat men in de liften contact kan hebben met anderen moeten de skiliften sluiten vanaf komende dinsdag. Effectief zullen alle skigebieden dus volledig gesloten zijn, aangezien ze nergens gasten mogen ontvangen, bedienen of vervoeren. Wel is er een uitzondering voor topsporters, zij zullen kunnen blijven trainen in de skigebieden mits ze zich aan de maatregelen kunnen houden.

Deze aangekondigde maatregelen blijven in ieder geval van kracht tot en met 30 november en afhankelijk van de cijfers op die datum kan er nog een verlenging komen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws