Nieuws - 3 mei 2019   10:12 Oostenrijk krijgt 1 meter sneeuw én heel veel kou over zich heen

Door:

Wait. Het was mei, toch? Of zitten wij nu helemaal verkeerd? De winter weet van geen ophouden en gaat vrolijk door. Heel veel sneeuw én heel veel kou is onderweg! 

Hoe bizar wil je het hebben? Terwijl bijna alle skigebieden de boel gesloten hebben en de zomermodus langzaam de boventoon begint te voeren, komt de winter gewoon nog een keer helemaal terug. En hoe!

De kou keert namelijk volop terug in het berggebied en de kans is heel erg groot dat het kouderecord in Oostenrijk gaat sneuvelen de komende dagen. De koudste mei dag tot dusver is gemeten op 1 mei 1945, toen het kwik niet boven de 3,6 graden uit kwam, maar de kans is heel erg groot dat die gaat sneuvelen. Dit gaat gepaard met een verse hoeveelheid sneeuw en die gaat, jawel, tot in de dalen vallen.

Met een sneeuwgrens tussen de 400 en de 600 meter zien de dalen straks gewoon weer wit en aangezien er in diezelfde dalen een pak sneeuw van meer dan 20 centimeter gaat vallen, gaat het dus weer overal helemaal wit worden. Lente? Forget it!

Sneeuwval

De sneeuwval die gaat komen gaat zich vooral concentreren op de west- en noordkant van de Alpen waarbij lokaal dus de 100 centimeter aangetikt gaat worden. Niet overal gaat zo bizar veel sneeuw vallen, maar er komt genoeg naar beneden om het weer even winter te laten lijken.

Sneeuwval top 10:

  1. Kitzsteinhorn – Oostenrijk: 105 cm
  2. Stubai – Oostenrijk: 85 cm
  3. Sölden – Oostenrijk: 75 cm
  4. Hintertux – Oostenrijk: 75 cm
  5. Alta Badia – Italië: 65 cm
  6. Zillertal Arena – Oostenrijk: 60 cm
  7. Laax – Zwitserland – 55 cm
  8. Val Gardena – Italië: 45 cm
  9. Ski Arlberg – Oostenrijk: 45 cm
  10. Adelboden – Zwitserland: 40 cm

Je ziet het, niet alleen Oostenrijk, maar ook Italië en Zwitserland gaan de sneeuwval merken. Voor de gletsjergebieden is het een welkome bonus, aangezien ze daar sowieso langer op kunnen blijven. Het is nog even de vraag wat ze precies gaan doen met die gletsjers nu er zoveel sneeuw is gevallen, mogelijk dat her en der toch de keuze gemaakt gaat worden om het gebied langer open te houden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws