Nieuws - 23 februari 2020   22:54 Oostenrijk legt treinverkeer met Italië stil wegens coronavirus

Door:

Het coronavirus heeft nu ook Europa in z’n greep. Na de grote uitbraak in Italië heeft Oostenrijk maatregelen moeten nemen! 

Het noorden van Italië wordt geteisterd door het coronavirus en daardoor is er bijzonder veel angst in Europa los gebroken. De noorderburen van Italië hebben nu maatregelen aangekondigd om een mogelijke verspreiding richting het land te voorkomen en daarom hebben ze nu alvast het treinverkeer tussen beide landen stil gelegd.

Directe oorzaak hiervan is een trein die vanuit Venetië onderweg was naar München, maar ter hoogte van de Brennerpas is deze stilgezet. Twee inzittenden zouden koorts hebben en daarom is de trein accuut stilgezet op last van de Oostenrijkse overheid. De coupé waar de inzittenden met koorts zich bevinden wordt geïsoleerd en voorlopig blijft de trein stilstaan.

Het treinverkeer tussen beide lande is nu in z’n geheel stil gelegd en het is nog maar de vraag wanneer dit weer open gaat. Italië heeft een explosieve uitbraak van het coronavirus en in de regio Lombardije zitten al tientallen dorpen en steden op lockdown. In een dag tijd is het aantal gevallen gestegen van 16 tot boven de 150, waardoor Italië ineens hoog in de lijst staat van risicolanden.

De Oostenrijkse provincie Karinthië heeft een negatief reisadvies gegeven voor Italië en op maandag zal de Oostenrijkse overheid zich verder gaan buigen over en mogelijke sluiting van de grenzen met Italië. Hoewel dat tegen de principes van de EU in gaat, sluit het wel aan bij de oproep van de WHO om ‘alle mogelijke maatregelen’ te treffen om de uitbraak in te dammen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws