Nieuws - 21 december 2021   13:19 Oostenrijk merkt Nederland weer als hoog risico gebied aan vanwege Omicron variant

Door:

Slecht nieuws uit Oostenrijk. Het Oostenrijkse Ministerie van Volksgezondheid heeft Nederland weer op de ‘hoogrisicogebied’ lijst gezet waardoor inreizen wederom een lastiger verhaal gaat worden én eisen met zich meebrengt.

De afgelopen periode ging het stukje bij beetje weer wat makkelijker om Oostenrijk in te komen, maar dat is dus vanaf komende vrijdag niet meer aan de orde. Dat heeft het Ministerie van Volksgezondheid laten weten aan de autoriteiten.

Quarantaineplicht

Vanaf vrijdag 24 december geldt weer een quarantaineplicht voor personen die uit Nederland naar Oostenrijk reizen, waardoor ‘even inreizen’ of ‘even op wintersport’ praktisch onmogelijk wordt gemaakt. Dit alles vanwege de Omicron variant van het Coronavirus, wat Nederland de afgelopen periode in z’n greep heeft gehouden. 

Stel dat je toch besluit om richting Oostenrijk af te reizen, dan word je verplicht om tien dagen in quarantaine te gaan. Gelukkig kan je nog wel op de vijfde dag een PCR test doen, waardoor je (na een negatieve test) iets eerder uit quarantaine zou kunnen. 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws