Nieuws - 5 april 2017   8:19 Oostenrijk: “Minder ongelukken op de skipistes”

Door:

Terwijl de berichtgeving van dit soort ongelukken juist wordt aangescherpt, blijkt dat er in Oostenrijk dit jaar minder zware ongevallen zijn geweest op de skipistes. Er zijn minder gewonden en doden gevallen en dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws! 

In totaal zijn er dit seizoen tot dusver 22 doden gevallen op de skipistes en dat zijn er 7 minder dan vorig jaar. Al met al toch een aardige daling! De totale hoeveelheid ongelukken is verder teruggedrongen met 13 procent, van 3.965 ongevallen naar 3.442 ongevallen gedurende het wintersportseizoen.

Een exacte verklaring voor deze vermindering is lastig te vinden, maar de Oostenrijkers zeggen zelf dat het vooral te maken heeft met de hoeveelheid helmen op de piste. Dit staat dan juist weer lijnrecht tegenover sommige andere onderzoeken, die juist beweren dat helmen voor meer ongelukken zorgen op de piste. Één ding is wel zeker: er zijn minder gevallen met hoofdletsel geweest dit seizoen wat toch aan toont dat die helmen in ieder geval ergens goed voor zijn.

Ook is gebleken dat de hoeveel hit & run ongevallen af zijn genomen dit seizoen. Dit heeft dan weer te maken met het feit dat er veel over bericht wordt in de media en veel wintersporters niet eens op de hoogte waren van de regels. Wanneer jij een crash veroorzaakt en iemand gaat onderuit, dan ben je verplicht om aanwezig te blijven bij het ongeval en je gegevens uit te wisselen, net als bij een auto-ongeluk. Steeds meer wintersporters weten nu ook dat dit verplicht is en het lijkt dus te werken.

Dit jaar is echter wel erg dodelijk gebleken op lawinegebied. Er zijn maar liefst 22 lawinedoden gevallen, tegenover de 13 van vorig jaar. Volgens de lawinedienst ligt dit vooral aan de lastige sneeuwcondities tijdens dit wintersportseizoen en het feit dat de basislaag zich nooit goed heeft kunnen hechten. Gebieden die normaal gesproken niet lawinegevoelig zijn kunnen nu ineens voor zware sneeuwmassa’s zorgen, met veel doden als gevolg. Meer dan de helft van deze ongelukken gingen af in Tirol, het Vorarlberg staat op de tweede plek.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws