Nieuws - 24 september 2020   12:52 Oostenrijk: Officeel geen après-ski komend seizoen, beperkingen op skilessen

Door:

De Oostenrijkse overheid heeft een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd die het hele winterseizoen van kracht zullen zijn. Après-ski zoals we gewend zijn is officieel niet meer mogelijk en ook komen er beperkingen voor de welbekende skiklasjes. 

Kanselier Sebastian Kurz heeft gisteren aangekondigd dat de maatregelen voor de horeca die sinds kort van kracht zijn, de hele winter zullen duren. Dat betekent dat men alleen mag eten en drinken wanneer je aan een tafeltje zit, er geen harde muziek gedraaid mag worden en er buiten helemaal niets geserveerd mag worden. Après-ski zal zich daarom moeten verplaatsen naar een borrel-achtige opzet, aangezien iedereen dus zittend aan het bier moet. Ook zijn er beperkingen voor het aantal mensen die bij elkaar mogen zitten, al kan daar nog wél wat aan gesleuteld worden.

De maatregel voor de horeca ging vorige week al in, maar nu is het bekend geworden dat deze maatregel de hele winter actief zal blijven. Oostenrijk wil geen onduidelijkheid scheppen en de risico’s zoveel mogelijk verminderen en daarom hebben ze ervoor gekozen om dit nu alvast vast te leggen voor de gehele winterperiode. De boodschap van Kanselier Kurz is heel duidelijk: Geen après-ski, wél wintersport.

Skilessen

Een nieuwe maatregel die gister aangekondigd is en ook de hele winter zal gelden, is een beperking voor skischolen. Dit seizoen mogen alle skischolen in Oostenrijk groepen bedienen van maximaal 10 leerlingen per groep en uiteraard moet iedereen tijdens de skilessen voldoende afstand van elkaar blijven houden. Vooralsnog zijn er voor skischolen geen verdere beperkingen aangekondigd, wat betekent dat de lessen relatief normaal door kunnen gaan, al zullen de groepen soms wat kleiner zijn.

Mondkapjes en afstand houden

De mondkapjesplicht in de skiliften zal eveneens de hele winter actief blijven in Oostenrijk en in de wachtrijen dient men ook mondbedekking te dragen én minimaal één meter afstand te bewaren. Veel Oostenrijkse gebieden hebben bovendien al geïnvesteerd in apparatuur om gondels en stoeltjesliften tussendoor te desinfecteren en zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws