Nieuws - 3 juni 2020   19:30 Oostenrijk opent grenzen vanaf 4 juni, heft quarantaine op

Door:

Weer een Alpenland dat een stukje dichter naar normaal gaat! Oostenrijk heeft aangekondigd dat vanaf morgen de quarantaine opgeheven wordt en dat de grenzen weer open gaan. 

Goed nieuws uit de Alpen! De kans dat je weer op vakantie mag is weer een stukje groter geworden. De situatie in Oostenrijk is namelijk aardig wat verbeterd en daarom heeft de overheid besloten om de quarantaine op te heffen en dus mogen de locals weer vrij reizen in het land. Ook gaan vanaf morgen (4 juni) de grenzen met de buurlanden weer open zoals we het gewend zijn.

Net als in andere landen is het in Oostenrijk nog niet instant weer helemaal normaal, er gelden nog altijd wel een aantal beperkingen in deze coronatijden. De grens met Italië blijft nog wel gesloten en gaat zoals het er nu naar uit ziet op z’n vroegst 15 juni pas open, maar de kans is aanwezig dat dit langer gaat duren, aangezien Italië nog steeds quarantaines hanteert.

In Oostenrijk is het in juni sowieso nog verplicht om een mondmasker te dragen in het openbaar vervoer en ook in openbare plekken zoals winkels. In restaurants moet je ‘m ophouden totdat je gaat zitten, daarna is het toegestaan om ‘m af te doen. Het land kondigde eerder al aan om horeca personeel regelmatig te testen op het virus, waarbij tevens een keurmerk in het leven is geroepen voor bedrijven die virusvrij zijn. Ook mogen evenementen met tot 100 personen weer plaats vinden, met in juli een opschaling naar 250 mensen binnen en 500 mensen buiten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws