Nieuws - 4 juni 2018   14:25 Oostenrijk pakt all-time record winterovernachtingen

Door:

Hoe kon het eigenlijk ook anders, met zo ziek veel sneeuwval? Oostenrijk heeft een top winter gehad, met een recordaantal overnachtingen in het Alpenland! 

Eigenlijk werkt het heel erg simpel in de winter. Als het sneeuwt als een gek, komen de mensen met busladingen tegelijk. Gevalletje no shit, toch? Anyway, met de bizar sneeuwrijke winter die we erop hebben zitten heeft Oostenrijk hele goede zaken gedaan. De hoeveelheid overnachtingen zijn namelijk weer lekker gestegen met een totaal aantal van, jawel, 71,8 miljoen stuks!

Het vorige record is neergezet in het seizoen 2016/2017 en stond toen op 68,5 miljoen, dus al met al kunnen we wel stellen dat het record aardig verpletterd is daar in Oostenrijk. De stijging is vooral te danken aan de buitenlandse bezoekers, maar ook de Oostenrijkers zelf zijn dit seizoen vaker op ‘vakantie’ geweest in eigen land.

De belangrijkste toeristen van Oostenrijk zijn nog steeds de Duitsers, maar Nederland staat op een stabiele tweede plek. Er waren dit seizoen 5,5% meer Nederlandse overnachtingen in het land, met een totaal van 6,07 miljoen stuks. De Duitsers waren goed voor 27,1 miljoen gevulde bedden.

Ook zijn er landen waar blijkbaar een grotere stijging vandaan kwam en die zijn vooral in Oost-Europa te vinden. De Hongaarse bezoeken stegen met 10,5%, die uit Tsjechië met 8,2% en die uit Polen met 4,7%. Uit Zwitserland kwamen dan juist weer minder wintersporters, met een daling van 2,4%.

Bij zo’n mooie lading cijfers horen uiteraard ook nog wat statistieken verdeeld over de maanden en daar is op zich niet eens iets heel vreemds te vinden, als je weet wat er aan de hand is! April was met een daling van 13,2% namelijk een relatieve baggermaand, terwijl maart met een stijging van 11,6% juist weer vele malen beter was. Dit had niets met de sneeuw te maken, maar het feit dat de paasvakanties dit seizoen een stuk eerder plaats vonden dan normaal. En ja, dan kakt het in april dus een beetje in. Niks schokkends aan!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 januari 2019

Zondag WTF #313

Klaar voor de snowpocalyps in Nederland met de verwachte 5 centimeter aan pure sneeuwterreur? Voordat het zo ver is, hebben we nog wat WTF voer voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was vorige week vrijdag weer eens tijd om zelf de ski’s in de car te flikkeren en te linkerbanen, Obertauern was de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren! Lees Meer…

Meer Nieuws