Nieuws - 7 november 2021   15:53 Oostenrijk scherpt aan, vanaf morgen geen wintersport voor ongevaccineerden

Door:

In Oostenrijk heeft de Bondskanselier Schallenberg aangekondigd dat de duimschroeven weer aangedraaid gaan worden. Vanaf morgen gaat in heel het land de 2G regel in, wat betekent dat je alleen met een geldige vaccinatie óf een volledige genezing nog de skiliften in mag.

Oosterijk is al enige tijd bezig met een staffel, waarin duidelijk staat beschreven welke regel gaat gelden bij welke aantallen. In Oostenrijk neemt het aantal coronagevallen ook weer toe en daarmee ook de druk op de IC bedden. Dit betekent dat vanaf komende maandag 8 november de 2G regel van kracht zal zijn, waar nu nog de 3G regel geldt.

3G & 2G

De ‘G-regels’ in Oostenrijk werken vrij simpel. het staat voor Gevaccineerd, Genezen en Getest. Bij 3G is één van de 3 G’s genoeg om ergens binnen te komen, bij 2G kan je alleen nog maar ergens binnen komen met de eerste 2 G’s, zonder die twee krijg je geen geldige groene pas en dus kom je nergens meer binnen.

Naast die 2G en 3G splitsing heeft Oostenrijk een 5-stappen plan opgesteld waarmee steeds meer zaken moeten sluiten of juist weer open gaan, afhankelijk van de bezetting van de IC bedden. Oostenrijk komt nu terecht op de 2e stap, waarmee overal de 2G regel gaat gelden.

Horeca en Skiliften

In de Horeca was het in sommige regio’s al langere tijd zo dat je een geldige QR-code op basis van de 2G regel moest laten zien, nu gaan vrijwel alle openbare gelegenheden daar ook aan geloven. Dit betekent dat je in Oostenrijk vanaf maandag ook alleen maar een skilift in mag wanneer je volgens je groene pas (de QR-code) aan kan tonen dat je tussen de 28 en 180 dagen geleden volledig bent genezen van COVID-19, of dat je een geldig vaccinatiebewijs hebt. Heb je dat niet? Dan kom je er écht niet meer in.

‘Vaccinatie het enige wapen’

Bondskanselier Schallenberg riep de Oostenrijkers op om zich zoveel mogelijk te laten vaccineren. “Vaccinatie is het enige wapen”, aldus Schallenberg. Bovendien gaf hij aan dat hij geen tweedeling van de bevolking wil realiseren, maar dat iedereen een verantwoordelijkheid heeft om anderen te beschermen. Door strenger te zijn en bovendien te blijven handhaven hoopt Oostenrijk hiermee de cijfers weer naar beneden te krijgen.

Het goede nieuws is dat je als gevaccineerde Nederlander overal dus gewoon naar binnen kan en ook gewoon kan genieten van je wintersportvakantie in Oostenrijk, zoals je dat gewend bent!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws