Nieuws - 2 december 2020   16:01 Oostenrijk: Skiseizoen gaat van start, alleen voor Oostenrijkers zelf

Door:

Het was eigenlijk al gelekt, maar nu is het officieel. Oostenrijk heeft z’n wijzigingen aangekondigd en laat de skiliften weer draaien, met een hele duidelijke kanttekening: alleen de Oostenrijkers zelf zijn welkom! 

Aan de keiharde lockdown die nu van kracht is, zal in Oostenrijk vanaf 7 december een einde komen. Er gaat versoepeld worden, de winkels mogen weer open en men mag overdag ook weer een stukje makkelijker het huis verlaten, al blijft de avondklok wel actief tussen 20 en 6 uur. Toch gaan de skiliften niet meteen vanaf die datum draaien, dat mag pas weer vanaf de dag voor kerst: 24 december is de datum waarop Oostenrijkse skigebieden weer open mogen gaan.

Verplichte quarantaine

Hotels, restaurants en cafés moeten wel langer dicht blijven en daar is al wel een streefdatum voor geroepen: als het allemaal de goede kant op gaat, dan mogen hotels en restaurants vanaf 7 januari weer gasten ontvangen met uiteraard flinke maatregelen om verspreiding te voorkomen. 7 januari is een streefdatum en hangt volledig af van het aantal besmettingen in Oostenrijk, waardoor dit dus nog geen harde deadline is.

Oostenrijk heeft verder aangekondigd dat ze gaan starten met strengere quarantaine maatregelen voor mensen die naar het land reizen. Wanneer je uit een land komt waar meer dan 100 per 100.000 inwoners positief getest zijn, dan dien je bij aankomst 10 dagen in quarantaine te blijven binnen Oostenrijk. Volgens de huidige cijfers geldt dit voor vrijwel heel Europa, waarmee het reizen dus nog ontmoedigd wordt.

Skiliften en skigebieden gaan open

Het goede nieuws is dus dat de skigebieden vanaf 24 december weer open mogen, waarbij Oostenrijk de focus wil leggen op de Oostenrijkers zelf. Door de bovengenoemde maatregelen, namelijk het dicht houden van hotels en de strengere quarantaine maatregelen voor mensen uit het buitenland, is het vrijwel niet mogelijk om als Nederlander met de kerst in een skilift te gaan zitten, tenzij je dan al meer dan 10 dagen in het land aanwezig bent en een slaapplek bij iemand hebt weten te fixen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws