Nieuws - 12 januari 2021   13:59 Oostenrijk start komende vrijdag met registratieplicht voor alle inkomende reizigers

Door:

Ben je van plan om toch Oostenrijk in te duiken en wat sneeuw te pakken? Dan zal je een registratie moeten doen én verplicht in quarantaine moeten gaan in het land! 

Even naar Oostenrijk hoppen en daar toch de sneeuw in duiken is vanaf komende vrijdag niet zomaar mogelijk. Het Alpenland gaat de boel verder aanscherpen en daarbij gaan ze mensen die het land binnen komen registreren en verplichten tot een quarantaine in het land, voordat je daadwerkelijk naar buiten mag. Vanaf vrijdag 15 januari zal je een registratieformulier moeten tonen wanneer je het land in wil waarin jouw persoonlijke informatie staat, wat je gaat doen in Oostenrijk en waar je gaat verblijven, inclusief hoe lang je verblijf gaat duren.

Tegenhouden bij de grens zal niet snel gaan gebeuren, maar je zal bij aankomst in Oostenrijk wel 10 dagen in quarantaine moeten gaan. En de overheid is van plan om die quarantaine ook daadwerkelijk te gaan handhaven! Wel kan je zelf de quarantaine verkorten door na 5 dagen een coronatest te doen en wanneer deze negatief is, zal je gewoon naar buiten mogen.

Uitzonderingen op de regel

Even lekker in een hotel gaan chillen voor 5 dagen zit er nog niet in. De accommodaties voor toerisme blijven nog dicht in Oostenrijk, waardoor je dus een andere verblijf locatie zal moeten hebben.

Er gelden vanuit de Oostenrijkse overheid wel een aantal uitzonderingen op de regels. Indien je op doorreis bent naar een ander land, hoef je je niet te registreren of in quarantaine te gaan. Mits je dan ook maar door reist! Niet voldoen aan de regels kan een flinke boete opleveren en ook daar willen ze op gaan handhaven. Overigens ben je ook vrijgesteld van quarantaine wanneer je het land binnen moet komen vanwege zwaarwegende werkverplichtingen, of wanneer je een onvoorziene familiebijeenkomst moet hebben in het land zoals een begrafenis.

 

Disclaimer: Dit artikel is geschreven op 12 januari 2021 met de op dat moment bekende informatie vanuit de Oostenrijkse overheid. Voor de meest accurate informatie verwijzen we je door naar de website van de Oostenrijkse instanties en het RIVM.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws