Nieuws - 28 mei 2020   11:03 Oostenrijk start toerisme op: ‘Nederlanders welkom vanaf 15 juni’

Door:

De Oostenrijkse economie heeft uiteraard flink te lijden gehad onder de coronacrisis en ze hopen de zomer in ieder geval nog te kunnen redden. Er is inmiddels een nieuw offensief begonnen waarin ze hopen het toerisme weer op gang te krijgen! 

Op dit moment zijn er in Oostenrijk uiteraard ook nog aardig wat maatregelen actief om het coronavirus af te kunnen remmen, maar dat neemt niet weg dat ze toch wel de wens hebben om het toerisme heel snel weer aan te kunnen zwengelen. Na het mislopen van een paar drukbezochte wintersportweken is alle hoop nu gevestigd op het zomerseizoen, maar dat is uiteraard nog geen gelopen race.

Grootschalige tests

Om er voor te zorgen dat de horeca in Oostenrijk zo veilig mogelijk kan handelen deze komende periode, heeft de Oostenrijkse overheid een speciaal testprogramma opgezet. Bedrijven kunnen zich aanmelden en vervolgens worden alle medewerkers verplicht om zich regelmatig te laten testen. Zodra er een positief geval is, zal er direct gehandeld worden en wordt er een contactonderzoek gedaan om de verspreiding volledig in te dammen.

De bedrijven die hier aan meedoen krijgen vervolgens een duidelijk zichtbaar kenmerk, waardoor bezoekers verzekerd zijn van virusvrije medewerkers. Na een pilotfase in 5 Oostenrijkse regio’s gaan deze tests nu landelijke uitgerold worden en in totaal kunnen er tot 65.000 medewerkers op regelmatige basis getest worden op het virus.

15 juni

Het uitgangspunt is dat vanaf 15 juni de grenzen tussen Oostenrijk en Duitsland weer open gaan en dat Oostenrijk vanaf die datum ook buitenlandse vakantiegangers weer gaat toestaan. Of de maatregelen in de horeca dan nog op hetzelfde niveau gehanteerd zullen worden is nog even de vraag, nu moet men bijvoorbeeld met een mondkapje naar een restaurant toe en mag deze pas afgezet worden wanneer plaats is genomen aan een tafel.

Er wordt nu nog gewacht op een definitief groen licht vanuit de overheid om alle sluizen weer open te gooien, maar als je deze zomer toch nog wat Oostenrijkse berglucht wil proeven, dan lijkt dat in ieder geval te kunnen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws