Nieuws - 2 maart 2021   16:42 Oostenrijk: Toerisme langzaam opstarten in april

Door:

Voor de Oostenrijk gangers is er een beetje licht aan het einde van de lange tunnel. De overheid heeft een reeks versoepelingen bekend gemaakt, waarin ze ook aangeven dat er plannen zijn voor het heropenen van de horeca en toerisme daarmee weer mogelijk te maken! 

Wanneer je staat te popelen om richting Oostenrijk te gaan, dan is er goed nieuws, maar je moet nog wel even geduld hebben. De Oostenrijkse overheid heeft een reeks plannen bekend gemaakt, waarin ze laten weten dat de horeca langzaamaan weer open mag en dat het toerisme weer opgestart kan worden met de nieuwe versoepelingen die eraan komen. Wel zullen ze pas vanaf april gaan gelden en alleen als de cijfers voldoende blijven zakken.

Horeca weer open

De plannen die gepresenteerd zijn door de Oostenrijkse overheid laten zien dat de eerste stappen voor de horeca genomen mogen worden vanaf de periode rondom pasen, oftewel de periode rondom 4 april. De eerste versoepeling zal zijn dat de horeca in Oostenrijk de terrassen weer mag openen en dat er voorlopig ook alleen buiten geserveerd mag worden. Binnen zal de boel nog even dicht moeten blijven. Volgens de huidige route moeten barren en restaurants ook het binnengedeelte weer kunnen openen vanaf ‘later in april’ mits het met de cijfers goed genoeg gaat en dat zou betekenen dat dan ook de hotels weer, met de nodige beperkingen, toeristen mogen ontvangen.

Stoplicht systeem

Tevens gaat Oostenrijk de versoepelingen per regio bekijken en koppelen aan een stoplicht systeem, net als bijvoorbeeld in Italië. Dit betekent dat de versoepelingen die aangekondigd zijn eerder van kracht kunnen zijn wanneer de cijfers gunstig genoeg zijn in een bepaalde regio en de eerste komt daar al voor in aanmerking. In Vorarlberg zijn de cijfers het laagste van heel Oostenrijk, waardoor de eerste ‘duidelijke stappen’ genomen kunnen worden vanaf midden maart. Volgens de huidige plannen zou de horeca daar al eerder open kunnen gaan, al zijn de exacte details op dit moment nog in de maak.

Wel geeft de Oostenrijkse overheid een duidelijke waarschuwing. Deze versoepelingen zijn een voorzichtige stap vooruit, maar vallen of staan met het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Wanneer de infectiecijfers namelijk gaan stijgen, zullen de geplande versoepelingen net zo snel weer van tafel verdwijnen en kan het ook gebeuren dat de maatregelen alleen maar strenger gaan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws