Nieuws - 11 augustus 2020   20:11 Oostenrijkse toerismebranche: “Er moeten nu heel snel richtlijnen komen voor de après-ski”

Door:

De après-ski is weer eens onderwerp van gesprek in Oostenrijk. Een groot samenwerkingsverband van het toerisme in Oostenrijk heeft nu aan de bel getrokken en zij roepen op om snel met richtlijnen te komen, voordat de winter straks instort.

Après-ski hoort bij een goede wintersportvakantie, toch? Of dat komend seizoen nog het geval gaat zijn is nog maar de vraag, aangezien de après-ski door het coronavirus natuurlijk zwaar onder druk staat. En dat kan dan weer een gigantisch effect hebben op de boekingen voor het aankomend seizoen, waardoor een hoop bedrijven in zwaar weer kunnen komen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus ligt de horeca al onder een vergrootglas, maar definitieve regels zijn er nog altijd niet. Maatregelen komen en gaan, maar wat er op de lange termijn gaat gebeuren blijft onduidelijk. En volgens de Verkehrbüro Group, het grootste samenwerkingsverband van het toerisme in Oostenrijk, moet daar snel verandering in komen.

Onderzoek

De afgelopen weken is er veel gesproken met ‘experts uit de branche’ uit Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Tsjechië, wat voor Oostenrijk heel belangrijke landen zijn in de winterperiode. Daaruit is gebleken dat mensen zeer waarschijnlijk zullen wachten met het boeken van een wintersportvakantie totdat er meer duidelijkheid is en dat het ontbreken van après-ski voor minder boekingen kan gaan zorgen.

Hoewel het onderzoek niet verwacht dat er bijna geen gasten meer komen wanneer de après-ski verboden wordt, zal het wel een zware klap zijn wanneer het niet mogelijk zou zijn.

Woordvoerder van Verkehrsbüro Group Helga Freund, zegt het volgende: “Het is vijf voor twaalf. We moeten duidelijke regels hebben in Oostenrijk om een helder beeld te geven over het verloop van het wintertoerisme dit jaar. Onze partners verwachten dat we veiligheid gaan bieden, het zou wellicht wijs zijn om heel de après-ski te verbieden.”

Politiek gekonkel

En dan komt de Oostenrijkse politiek om de hoek. Net als in Nederland heeft de Oostenrijkse overheid moeite met het nemen van beslissingen en weten ze niet waar ze goed aan doen. Voor het inregelen van langdurige coronamaatregelen wordt voortdurend naar elkaar gekeken, maar niemand loopt daadwerkelijk voorop in het neerzetten van een duidelijke richtlijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 september 2020

Zondag WTF #397

Je weet dat het glad is wanneer de bus zijwaarts voorbij komt glijden! En wist je dat je geen staal nodig hebt voor een zieke S-Rail?  Lees Meer…

Meer Nieuws