Nieuws - 5 maart 2022   19:06 Oostenrijk versoepelt: Après-ski weer toegestaan!

Door:

Na ongeveer twee jaar zonder fatsoenlijke après-ski te hebben gezeten is het vandaag eindelijk zo ver. De versoepelingen zijn er doorheen en de après-ski kan weer los gaan! 

Vandaag, zaterdag 5 maart, is in Oostenrijk de dag van de grote versoepelingen. Veel van de maatregelen rondom de coronapandemie zijn er inmiddels vanaf en afgezien van een paar basisregels, betekent het dat je zo goed als overal heen kan gaan zonder noemenswaardige beperkingen.

Après-ski

Dit betekent ook dat de après-ski vanaf vandaag weer volledig normaal kan gaan draaien. Alle maatregelen die voor de barren en cafés van kracht waren zijn namelijk van tafel geveegd: geen maximum aantal bezoekers, niet meer verplicht zittend, geen beperkingen meer op de openingstijden en ook geen QR-code controlere meer. De horeca kan de sluizen weer open zetten en dus kan er vanaf vandaag gewoon weer volop gefeest worden.

Deze grote versoepeling komt bijna twee jaar nadat de après-ski in Ischgl als eerste moest sluiten in verband met het toenemend aantal coronabesmettingen in één bar en we weten inmiddels allemaal hoe dat afgelopen is. Vooralsnog is Oostenrijk nu dus ook grotendeels van alle maatregelen af, al blijven er nog een paar basisregels actief.

Maatregelen van kracht

Helemaal vaarwel zeggen tegen de QR-code kunnen we niet. Hoewel je ‘m bij de horeca niet meer nodig hebt, heb je wel een bewijs nodig wanneer je Oostenrijk inreist, al is dit vanaf nu volgens het 3-G beleid (genezen, gevaccineerd of getest).

Ook wat betreft mondkapjes veranderd het nodige, maar blijft er nog wel iets van kracht. In de supermarkten, apotheken en het OV geldt nog steeds een verplichting om een FFP2-masker te dragen, maar verder is de mondkapjesplicht vervallen. Dit betekent dat je ook in de skiliften geen verplichting meer hebt, daar is het afgeschaald naar een ‘advies’.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws