Nieuws - 12 november 2021   13:37 Oostenrijk voert lockdown in voor niet-gevaccineerden

Door:

Oostenrijk gaat komende maandag nog meer maatregelen introduceren. De lockdown maatregelen komen terug voor degenen die nog geen vaccin hebben gekregen! 

Oostenrijk is hiermee het eerste land ter wereld die deze omstreden maatregel in stelt. Vanaf maandag mogen mensen in Oostenrijk die geen vaccinatie hebben gehad, alleen nog het huis uit voor wanneer ze niet vanuit huis kunnen werken, essentiële boodschappen moeten doen of een klein stukje willen lopen. De regels voor ongevaccineerden zijn daarmee hetzelfde als dat ze tijdens de volledige lockdown in 2020 waren en de Oostenrijkse politie zal er ook streng op toe gaan zien.

Vaccinatiegraad

Belangrijkste aanjager van deze maatregel is het feit dat de cijfers in Oostenrijk er niet goed uit zien en dat ‘slechts’ 65% van de Oostenrijkers een vaccinatie heeft gekregen. Bondskanselier Schallenberg noemt dit getal ‘beschamend laag’ en hoopt dat met strengere maatregelen voor ongevaccineerden men ofwel toch een vaccinatie gaat halen, of minder kans op een besmetting heeft en dus ook niet in het ziekenhuis terecht komt.

In Europa ligt alleen in het kleine Liechtenstein de vaccinatiegraad lager dan Oostenrijk, wellicht dat het met deze maatregel anders gaat lopen. Ook in Oostenrijk hebben ze eerder deze week het algehele record positieve tests in 24 uur tijd sinds de coronapandemie verbroken, net als dat Nederland dat eerder deze week had.

Wel gevaccineerden

Voor degenen die wel volledig gevaccineerd zijn gaat er niet veel veranderen. Oostenrijk heeft aangegeven dat een vaccinatiebewijs nog maar 270 dagen geldig is en de 2G regeling is al van kracht, maar wanneer je dus over een geldige vaccinatie beschikt kan je op vertoning van je QR code in principe alles doen in Oostenrijk.

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws