Nieuws - 7 januari 2022   19:20 Oostenrijk wil lockdown voorkomen

Door:

Niet alleen in Nederland lopen de cijfers op, ook in Oostenrijk is dit het geval. Toch willen de Oostenrijkers alles doen om niet in een lockdown te komen! 

De lockdown zoals we die in Nederland hebben zien ze daar in Oostenrijk niet zitten en de reden daarvoor is redelijk logisch. Het zou de doodsteek zijn voor de Oostenrijkse horeca en het toerisme, net nu de boel weer op gang is gekomen! Er werd wel gehint in de media op een mogelijke lockdown door verschillende partijen, maar die gaat er voorlopig niet komen. Zolang er andere mogelijkheden zijn willen de Oostenrijkers zeker geen lockdown in gaan en de nieuwe maatregelen die aangekondigd zijn moeten daar weer een extra stap voor zijn.

Veel komt er niet bij, concreet moet men nu een FFP2 masker dragen wanneer er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, ook als dit buiten is. Ook gaat men de duimschroeven aandraaien wat betreft het 2G beleid: er moet veel strakker gecontroleerd gaan worden. Men gaat strakker handhaven op het controleren van de QR codes en wanneer een locatie daar niet aan voldoet, gaan ze hele hoge boetes krijgen of kan de locatie zelfs gesloten worden. Verder is je QR code in Oostenrijk alleen geldig als je 2e prik minder dan 6 maanden geleden gezet is, al kom je als Nederlander zonder een booster prik al bijna niet meer binnen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws