Nieuws - 18 december 2019   20:22 Oostenrijker zeurt over herrie van gondel, krijgt nog gelijk ook

Door:

Een sterk gevalletje azijnpissen in Oostenrijk en dat nog met succes ook. Een Oostenrijker heeft gezeurd over een gondel naast z’n huis en hij heeft nu ook nog gelijk gekregen! 

In het dorpje Brand, gelegen in het Oostenrijkse Vorarlberg, is al in 2007 een nieuwe gondel aangelegd en een local is daar alles behalve blij mee. Ongeveer zo lang als de gondel er staat heeft een bewoner die in de buurt van de gondel woont gezeurd over herrie en die zaak is naar de rechter gegaan.

Gisteren is er dan eindelijk na 11 jaar procedures volgen een uitspraak geweest in de zaak en wel door de hoogst mogelijke autoriteit: het Hooggerechtshof! Blijkbaar kan je net zo lang lopen zeuren totdat men het helemaal zat is en je dus bij de hoogste rechters van het land uit komt.

Uitspraak

Anyway, de procedure heeft dus erg lang geduurd en voor het laatste gedeelte van het proces is er een geluidsmeting uitgevoerd. In verschillende delen van het dorp is omgevingsgeluid gemeten voor het gemiddelde en vervolgens is er gemeten in de woning van de aanklager. En het resultaat? Dat is niet bepaald veel te noemen…

De gemiddelde meting in het dorp komt namelijk uit op 55 dB aan omgevingsgeluid. En bij het huis? 58 dB. Een verschil van in totaal 3 dB. Nu is de decibel schaal een beetje lastig te interpreteren aangezien dit een logaritmische schaal is en een geluid dat dubbel zo hard zou zijn bijvoorbeeld niet 110dB is, maar 65 dB. Dat neemt niet weg dat 3 dB meer geluid een minimale wijziging is, maar goed. Bergbahnen Brandertal zal er toch echt iets aan moeten doen!

Maatregelen

Omdat Bergbahnen Brandertal helemaal klaar was met het gezeik van de bewoner hebben ze afgelopen lente al de nodige maatregelen getroffen in de vorm van geluidswerende matten en deze hebben het geluid terug gedrongen tot een gemiddelde van 53 dB.

Blijkbaar was de fles azijn nog niet leeg voor de aanklager, aangezien hij ook na deze maatregelen nog niet tevreden was. De man wilde namelijk dat het geluid teruggedrongen zou worden tot een maximum van 47 dB, maar dit was ook volgens de Bergbahnen zelf niet haalbaar.

“We hebben naar alle mogelijke varianten gekeken en hebben gezocht naar een economisch haalbare oplossing met de best mogelijke resultaten”, aldus  de directeur van Bergbahnen Brandertal tegenover de ORF. De enige andere oplossing was om het dalstation helemaal te omringen met glas, maar dit zou een hele dure oplossing zijn.

Overigens is de zaak hiermee nog niet afgedaan. Er moet nog een beslissing genomen worden over een beoogde schadevergoeding van 100.000 euro die de aanklager nog heeft liggen, deze beslissing zou genomen moeten worden door de regionale rechtbank. Komende maart zal daar een beslissing over genomen worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws