Nieuws - 10 mei 2018   19:57 Oostenrijkers zetten nieuw wereldrecord Snowbiking in 24 uur tijd

Door:

Één afdaling overleven op een snowbike is al een prestatie, laat staan om 24 uur lang zoveel mogelijk meters te maken. Een stel Oostenrijkers hebben een wereldrecord gezet! 

De recordpoging is gedaan in het Oostenrijkse Obertauern door de Oostenrijkers Hermann Koch en Harald Brenter. In 24 uur tijd hadden zij de missie om zoveel mogelijk verticale meters te maken op een snowbike en dit hebben ze gedaan door een blauwe piste keer op keer af te leggen.

Hierdoor hebben ze in 24 uur tijd in totaal 63.638 hoogte meters af weten te leggen op die snowbike en blijkbaar was deze poging alles behalve makkelijk te noemen. Snowbikes zijn namelijk al behoorlijk moeilijk te besturen, maar als het weer slecht wordt en de sneeuw slushy is, dan is het bijzonder lastig om ‘m recht te houden en niet onderuit te gaan. En tijdens de poging begon het ineens slecht weer te worden met regen op de blauwe piste.

Beide snowbikers hadden in totaal slechts anderhalve uur slaap tijdens deze marathonsessie en Hermann heeft blijkbaar alleen maar gummyberen en jelly beans gegeten om zichzelf op de been te houden tijdens de recordpoging. Een killer marathon dieet zat er dus niet in.

Het record is door het Guinness Book of World Records officieel bevestigd en het is voor het tweetal niet de eerste keer dat ze in het boek staan. Met z’n tweeën hebben ze namelijk al twee andere records gezet, terwijl dit voor Hermann zelfs al het vijfde record is. Een van deze records die Hermann heeft behaald is de snelste 1km achteruit op een snowbike. Waar tegenwoordig al records voor worden bedacht..!

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 januari 2019

Zondag WTF #313

Klaar voor de snowpocalyps in Nederland met de verwachte 5 centimeter aan pure sneeuwterreur? Voordat het zo ver is, hebben we nog wat WTF voer voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was vorige week vrijdag weer eens tijd om zelf de ski’s in de car te flikkeren en te linkerbanen, Obertauern was de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren! Lees Meer…

Meer Nieuws