Nieuws - 6 december 2019   9:06 ‘Oostenrijks alcoholmisbruik neemt flink toe in de wintermaanden’

Door:

Open deuren intrappen, dat kunnen ze wel I n Oostenrijk. Maar dan nog zijn de cijfers die ze presenteren wel erg bijzonder! 

Dat de Oostenrijkers van een bakkie houden, dat is absoluut geen geheim meer. Die lokaal gestookte Schnapps zijn er een mooi voorbeeld van en deze worden in menig zuipkeldertje al ‘s ochtend a weggetikt om de dag lekker gesmeerd te beginnen. En wat doe je in de winter? Nog meer liters naar binnen flikkeren natuurlijk!

Dat is dan ook precies wat de Oostenrijkers nu gepresenteerd hebben. In de wintermaanden neemt het alcoholmisbruik in Oostenrijk flink toe en het centrum voor alcoholmisbruik in Linz kan dit bevestigen.

Tijdens de winter neemt het aantal alcoholisten in Oostenrijk flink toe. Volgens het centrum in Linz loopt dit zelfs op tot in totaal 5% van de gehele bevolking, terwijl nog eens 9% van de Oostenrijkers in een risicogroep zit. In Nederland ligt dit een heel stuk lager, daar zit 3,7% van de bevolking in een risicogroep met minder dan 1% daadwerkelijke alcoholisten.

Dat de Oostenrijkers een drankprobleem lijken te hebben is wel duidelijk. Veel daarvan is nog een erfenis van vroegâh, toen het land minder toeristisch was en de verschillende bergdorpen veel kleinere en afgesloten gemeenschappen waren. Buiten werk om was er geen donder te beleven in de dorpen en dus werd al snel de fles gepakt, want ja. Dat levert nog een beetje vertier op!

 

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws