Nieuws - 20 januari 2018   20:21 ‘Oostenrijks bier gaat weer duurder worden’

Door:

NOOO! Slecht nieuws uit Oostenrijk, daar is namelijk bekend geworden dat deze lente de prijzen van een rasecht Oostenrijks biertje gaan stijgen. Zet dus maar een paar euro extra aan de kant! 

Yep, de meeste Oostenrijkse brouwerijen gaan vanaf de lente de prijzen van het bier verhogen en dat ga je dus merken. Volgend seizoen wordt je biertje gemiddeld tussen de 1,5 en de 3% duurder dan dat ‘ie nu is en dat is natuurlijk super zuur, maar er zit uiteraard wel een legit reden achter.

We snappen dat je het misschien niet wilt horen, maar blijkbaar worden de ingrediënten voor bier steeds duurder. De meeste hop en gerstemout komt uit Duitsland, waar de oogst aardig verkloot is door een hele natte herfst. Het resultaat is heel veel verrotting en een algemene gefaalde oogst. Oftewel, er is veel minder aanbod en dus gaat ook daar de prijs omhoog!

Deze problemen treft alle brouwerijen in Oostenrijk en dus ook die in Duitsland, waardoor de prijzen in het hele Alpenland niks anders kunnen doen dan stijgen. 1,5 tot 3% is niet heel veel meer, maar toch! Overigens is er nog een factor die meespeelt en dan vooral voor de kleine brouwerijen. Er zijn namelijk wijzigingen in wetgevingen waardoor de personeelskosten voor met name kleinere bedrijven flink gaan stijgen. En die kosten worden weer doorberekend naar de klant!

De verwachting is dat de prijsstijging vanaf april in de supermarkten te merken is en vanaf mei ook in de horeca. Oftwel, komend seizoen ga je meer betalen voor je après-ski pilsje!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws