Nieuws - 10 januari 2019   18:17 Oostenrijks leger gebruikt Blackhawk helikopter om sneeuw te ruimen

Door:

Origineel zijn ze wel in Tirol! Om de sneeuw van de bomen af te blazen en zo de snelweg een beetje vrij te kunnen krijgen heb ze een bijzonder middel gebruikt. Kom maar door met de Blackhawk! 

De zware sneeuwval heeft her en der al voor geknakte bomen gezorgd en dat wil je uiteraard niet bovenop de snelweg hebben. Om te voorkomen dat de Inntal snelweg geblokkeerd gaat worden heeft het Oostenrijkse leger een flinke inzet gedaan, in de hoop de situatie iets te kunnen verlichten.

Sneeuw van bomen afschoppen is niet zo’n geweldig plan en dus moest er een andere oplossing komen. Het Oostenrijkse leger heeft daarom een Blackhawk helikopter ingezet die zo laag mogelijk langs deze bomen ging vliegen om alle sneeuw zo ver mogelijk weg te blazen!

Diezelfde bomen brengen overigens ook een risico voor de stroomvoorziening en dus zijn de heli’s vaak ingezet. En niet zonder succes! Volgens de Oostenrijkse ASFINAG, de tegenhanger van de ANWB, hebben de helikopters hun doel weten te bereiken door alle bomen rondom de snelweg volledig schoon te blazen. De komende dagen gaan de Blackhawk helikopters van het Oostenrijkse leger nog vaker ingezet worden voor het ruimen van sneeuw op bomen vlakbij snelwegen, belangrijke toegangswegen en stroomkabels.

Overigens is het leger sowieso aardig druk, in de Oostenrijkse dorpen zijn ze bezig met het ruimen van sneeuw van verschillende daken, omdat er een kans op instorting is. De sneeuwhoeveelheden zijn zo groot, dat die risico’s steeds hoger worden en dus is het leger druk met alles in een rap tempo te ruimen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws