Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Oostenrijks leger redt 150 man uit vastgelopen stoeltjeslift

Gepost op

Het gaat weer lekker in Oostenrijk! 150 vakantiegangers hadden een heerlijk liftritje te pakken. De stoeltjeslift stopte ermee en iedereen moest eruit gered worden! 

Voor sommige wintersporters blijft het een speciaal soort hel, die oude stoeltjesliften. Ze remmen niet af, rammelen als een gek en die beugels voelen niet heel erg stevig. En ja, als er dan eentje ineens weer stil komt te staan is de paniek natuurlijk compleet!

In het Oostenrijkse Kreischberg was dit gisteren dus het geval, daar liep ’s middags een stoeltjeslift vast waardoor alle 150 inzittenden ineens in de problemen zaten. Rond de klok van 14.30 uur ging de lift nergens meer naar toe en eerst werd geprobeerd om de lift weer op te starten, maar vrij snel werd gekozen voor een evacuatie. En ja, 150 man uit een lift plukken doe je natuurlijk niet eventjes, daar gaat wel even tijd in zitten.

Het Oostenrijkse leger is vervolgens ingezet met meerdere helikopters om de evacuatie zo snel mogelijk te laten verlopen en net voor het vallen van de avond was iedereen eindelijk uit de lift geplukt. Niemand heeft er iets aan over gehouden, behalve misschien een enkele wintersporter die voor de rest van z’n leven niet meer in een lift durft te stappen.

Tijdens de evacuatie werden inzittenden via de luidspreker op de hoogte gehouden en dit verhaal kan nog best wel eens een staartje krijgen, aangezien diezelfde lift op zondag ook al kuren had. Toen liep de lift ook al vast, maar na 20 minuten konden ze ‘m weer draaiend krijgen. Maandag was dit niet het geval en er wordt nu een onderzoek ingezet naar de oorzaak van deze stop. Voorlopig staat ‘ie in ieder geval even stil!

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer