Nieuws - 1 maart 2018   9:34 Oostenrijks rookverbod bijna zeker van de baan

Door:

Gisteren heeft de Oostenrijkse overheid een wetsvoorstel ingediend, die er voor moet gaan zorgen dat het geplande rookverbod alsnog van tafel gaat. Oftewel, waarschijnlijk kom je ook de komende jaren als een doorgerookte paling uit de après-ski bar! 

De vorige regering was er erg trots op. Na jaren werk was het rookverbod eindelijk doorgevoerd in Oostenrijk en vanaf 1 mei 2018 zou deze regel van kracht komen. Geen gerook meer in Oostenrijkse restaurants en bars! Maar ja, toen kwam er een nieuwe rechtse regering en die heeft het wetsvoorstel zonder pardon van tafel geveegd.

Gister is het wetsvoorstel voor het wegvegen van het rookverbod officieel ingediend en de kans is klein dat dit voorstel niet goedgekeurd wordt, oftewel het ziet er naar uit dat het rookverbod officieel ten einde is. Toch is er een aardige weerstand in Oostenrijk tegen deze wetswijziging, aangezien een petitie om de wet te behouden al 420.000 keer getekend is. Oftewel, 5% van de Oostenrijkse bevolking!

Regeringspartij FPÖ blijft bij het standpunt dat het verbod weg moet, omdat het restauranthouders zou benadelen. Volgens de FPÖ zouden zij veel minder omzet kunnen genereren wanneer rokers niet meer welkom zijn en dus naar buiten moeten. Oostenrijk heeft een van de grootste hoeveelheden rokers van Europa met een derde plek. Meer dan 30% van iedereen ouder dan 15 rookt.

Het lijkt erop alsof de petitie niets uit gaat halen om nog iets aan deze wet te doen, aangezien er al een meerderheid is om de wet er doorheen te drukken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws