Nieuws - 15 december 2017   20:36 Oostenrijks rookverbod gaat zeer waarschijnlijk van tafel

Door:

Het Oostenrijkse rookverbod dat midden-2018 in zou gaan staat op hele losse schroeven. Zoals het er nu naar uit ziet gaat het hele verhaal niet meer door en kunnen rokers straks gewoon hun gang blijven gaan in restaurants en barren in het Alpenland! 

Deze beslissing is blijkbaar twee maanden geleden al beklonken toen de Oostenrijkse coalitiepartijen FPÖ en ÖVP in onderhandeling waren over het vormen van een regering. De vorige regering had besloten dat vanaf midden-2018 een rookverbod in zou gaan in Oostenrijk, waarbij restaurants en bars het roken alleen nog toe mochten staan in speciale ruimtes, maar die wet gaat dus weer de prullenbak in.

“De vrijheid om te kiezen blijft intact. Het voortbestaan van kleine restaurants en barren is veilig gesteld, duizenden banen worden hiermee behouden”, aldus Heinz-Christian Strache, voorzitter van de FPÖ en tegenstander van deze wet. Oostenrijk is nog steeds een van de weinige Europese landen waar het roken in horeca gelegenheden nog steeds toegestaan is en daar komt dus ook nog geen verandering in.

“Ik ben trots op deze oplossing die beter is voor rokers, niet-rokers en uitbaters van horeca gelegenheden”, aldus Strache. Wel doen ze een paar kleine concessies om de wet niet helemaal 100% te schrappen, maar deze zijn eerder symbolisch dan dat ze echt wat opleveren. De minimum leeftijd om sigaretten te kopen gaat omhoog van 16 naar 18 jaar en wanneer je onder de 18 bent mag je ook niet meer roken in horeca gelegenheden. Roken in auto’s is eveneens niet toegestaan wanneer er minderjarigen aanwezig zijn, maar of dit ook daadwerkelijk nageleefd gaat worden is nog maar de vraag.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws