Nieuws - 22 juni 2016   13:09 Oostenrijks skigebied Fügen moet mogelijk verkocht worden

Door:

Een pijnlijk nieuwsbericht uit Oostenrijk! Het skigebied Fügen zit daar namelijk aardig in de problemen en ze weten nog niet hoe ze dit definitief op moeten lossen. Er is een groot tekort aan financiële middelen en de kans is groot dat het hele skigebied verkocht moet worden! 

Fügen op zich is niet een heel groot gebied, maar het is wel onderdeel van het veel grotere Fügen – Kaltenbach waarbij samen met Hochzillertal zo’n 89 kilometer aan pistes te bereiken is. Fügen zelf beschikt over 14 kilometer aan pistes, maar het is dus nog maar de vraag hoe de toekomst van het gebied eruit ziet. Morgen wordt er namelijk tijdens een vergadering gestemd of Fügen in de verkoop moet of dat het gebied alsnog investeerders kan aantrekken om de faciliteiten te verbeteren.

De grote strop voor het gebied is de financiering van nieuwe watervoorzieningen, die hoog nodig zijn om te kunnen concurreren met andere skigebieden. Fügen ligt in het Zillertal en dus zijn er tig andere, grotere skigebieden heel erg dicht in de buurt. Als het gebied dan niet op tijd kan beginnen met de sneeuwkanonnen liggen ze sowieso achter op de andere gebieden in de regio. Voor deze watervoorzieningen is nog minimaal 2,7 miljoen euro nodig en de tijd begint te dringen. De bouw moet uiterlijk midden juli beginnen willen ze nog op tijd klaar zijn voor het nieuwe winterseizoen, maar of ze dat gaan halen is dus nog de vraag.

Volgens de burgemeester van Fügen is er eigenlijk geen andere optie meer dan het gebied in de verkoop te gooien. Hij stelt dan ook voor om het overgrote deel van de aandelen te verkopen aan andere partijen zodat zij zich bezig kunnen houden met de investeringen in het gebied, zodat het skiën in Fügen behouden blijft. “We kunnen simpelweg niet concurreren. Wanneer je het Zillertal in komt zijn wij het eerste gebied dat je tegenkomt, maar uiteindelijk staan we op de laatste plaats.” Een gezonde financiële situatie is dan ook een must om de toekomst van Fügen te verzekeren, zeker omdat er in de komende jaren nog veel meer geld in het gebied gepompt moet worden. Zo zijn veel liften aan vervanging toe en moet het gebied over het algemeen gemoderniseerd worden.

Er zijn in ieder geval al een aantal partijen geïnteresseerd in het kopen van de aandelen. Heinz Schultz, een grote investeerder uit Oostenrijk, ziet wel brood in het gebied en ook de familie Dengg, die nu achter het gebied van Hintertux zit, heeft interesse. Als het aan de burgemeester ligt dan zal de verkoop openbaar plaats vinden zodat iedereen zich in kan schrijven om aandelen te kopen. Mocht er iemand langskomen die het merendeel van de aandelen op wilt kopen, dan gaat het volgens de burgemeester alleen door als er een goed investeringsplan achter zit die de toekomst van het gebied veilig kan stellen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws