Nieuws - 7 december 2021   11:19 Oostenrijkse Bondskanselier: “Lockdown voor gevaccineerden eindigt 12 december”

Door:

Het ziet er naar uit dat Oostenrijk zich daadwerkelijk gaat houden aan de claim die ze eerder deden. De nieuwe bondskanselier Karl Nehammer heeft aangekondigd dat de lockdown voor gevaccineerden zal eindigen, details komen morgen! 

Eerder kondigde Oostenrijk aan dat het land voor een paar weken op slot zou gaan, maar dat ze daarna het land weer zouden openen voor de gevaccineerden, waarbij de niet-gevaccineerden nog wél in een lockdown zouden blijven zitten. Vandaag heeft Nehammer in een persconferentie laten weten dat ze ook vast blijven houden aan deze plannen.

Effectief betekent het dat de huidige maatregelen vanaf 12 december gaan veranderen voor degenen die een geldig vaccin hebben gekregen. Exacte details zijn er nog niet, het enige wat Nehammer heeft laten weten is dat detailhandel, gastronomie en hotels ‘waarschijnlijk’ weer open mogen, al zal dat wel met de nodige voorwaarden zijn. Die voorwaarden worden nu uitgewerkt en die zullen morgen concreet gemaakt worden.

Voor degenen die geen vaccinatie hebben gekregen of die één Janssen prik hebben gehad blijven de maatregelen gelden en Oostenrijk is ook een van de eerste landen die de boosterprik eigenlijk verplicht stelt, doordat een vaccinatiepaspoort gaat verlopen na 270 dagen. Verdere details volgen morgen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws