Nieuws - 15 december 2016   9:30 Oostenrijkse lawinedienst gaat berichten eerder communiceren

Door:

Om het voor tourskiërs een stuk makkelijker te maken een route te plannen gaat de Oostenrijkse lawinedienst dit jaar een wijziging doorvoeren. De lawineberichten komen vanaf dit jaar een dag eerder binnen! 

Normaal gesproken komen de lawineberichten ‘s ochtends vroeg binnen en vanaf dan kunnen tourskiërs pas serieuze plannen maken voor hun routes, maar in veel gevallen is dat eigenlijk te laat. Als jij heel vroeg moet vertrekken moet je het doen met berichten van een dag oud en dat kan natuurlijk gevaarlijke situaties opleveren. Daarom gooit de Oostenrijkse lawinedienst het roer om en gaan ze de berichten veel eerder publiceren.

Vanaf dit seizoen komen de berichten vanaf 18.00 uur ‘s avonds online te staan zodat in de avond de routes gepland kunnen worden. Daarnaast heeft de Oostenrijkse lawinedienst een flink onderzoek bijna afgerond waarbij ze jaren lang allerlei variabelen die lawines kunnen veroorzaken in de gaten hebben gehouden. Uit deze cijfers willen ze verschillende patronen ontdekken om de lawineberichten flink te verbeteren en nog accurater te maken. Dit jaar zal de eerste keer zijn dat ze die cijfers kunnen gebruiken en zelf hebben ze er veel vertrouwen in.

Met deze wijzigingen hoopt de lawinedienst dat ze de hoeveelheid ongevallen flink kunnen verminderen en vooral de tourskiërs nog beter kunnen informeren over de huidige situatie. In eerste instantie zal alleen de Oostenrijkse deelstaat Niederösterreich deze wijzigingen door gaan voeren, maar als het aanslaat zullen de andere Oostenrijkse lawinediensten het snel over gaan nemen.

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws