Nieuws - 1 december 2020   13:48 Oostenrijkse media: “Wintersport met de kerstvakantie gaat niet door”

Door:

Het officiele statement vanuit de overheid moet nog komen, maar het lijkt erop dat de conclusie al vast staat. In navolging van Frankrijk, Italië en Duitsland zou ook Oostenrijk de wintersportvakantie in de kerstperiode afschieten! 

Ook in Oostenrijk willen de berichten rondom persconferenties nog wel eens uitlekken en nu is dat dus ook het geval, aangezien de Oostenrijkse overheid eigenlijk morgen alle veranderingen rondom het coronavirus bekend zou gaan maken en het langverwachte statement over de kerstvakantie zouden gaan brengen. Velen hopen natuurlijk op goed nieuws, dat door de recente statements vanuit Oostenrijk alleen maar sterker werd, maar het ziet er naar uit dat het goede nieuws niet gaat komen.

Wel versoepeling, geen skivakantie

Volgens een aantal grote Oostenrijkse kranten hebben zeer betrouwbare bronnen te kennen gegeven dat morgen door bondskanselier Kurz een bekendmaking gedaan wordt die wel over versoepeling van maatregelen gaat, maar die tevens voor een harde tik in de wintersport gaat zorgen.

Winkels en scholen zouden bijvoorbeeld weer open mogen gaan en de strenge lockdown zou dan weer een stukje afgezwakt gaan worden, maar de hotels, restaurants en jawel, de skigebieden, zouden dan nog steeds de boel gesloten moeten houden.

Het bizarre aan de regel is dat de skiliften mogen draaien en in veel gevallen zelfs verplicht moeten draaien, maar dat ze geen toeristen mogen ontvangen. De skiliften vallen namelijk onder een zelfde wetgeving als het treinverkeer en ook die is verplicht om operationeel te blijven, skilift bedrijven die niet gaan draaien zouden zelfs hun bedrijf kwijt kunnen raken wanneer ze moedwillig de liften stil houden. Toch mogen er geen toeristen binnen komen, omdat de liften zich alleen mogen richten op de locals. Of dit gehandhaafd gaat worden door bijvoorbeeld geen liftkaarten te verkopen aan toeristen of controles uit te voeren of de liften draaien, is nog niet helemaal duidelijk.

Januari weer open

Volgens deze plannen zouden de skigebieden weer gasten mogen gaan ontvangen na afloop van de kerstvakantie, wat na de eerste week van januari betekent. Oostenrijk zou gaan werken aan een gefaseerde opening van de faciliteiten voor toeristen vanaf januari, om daarmee hopelijk een relatief normale vakantieperiode in februari te kunnen hebben.

Morgen zal tijdens de persconferentie meer duidelijk worden over de status van het coronavirus in Oostenrijk en of deze maatregelen daadwerkelijk gaan gelden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws